Slovenija
15 ogledov

Popravek: Jutri smuka bo

stajerska 11.01.10., mariborsko pohorje, smucanje, foto: nino verdnik Nino Verdnik
Smučišča na Mariborskem Pohorju bodo jutri delovala.

Napačno smo navedli, da pohorska smučišča jutri ne bodo delovala. "Kljub nemogočim pogojem za izdelavo umetnega snega, bodo na Pohorju tudi jutri in do nadaljnjega normalno delovala smučišča Ruška, Areška, Bellveue, Sleme in Poštela," so sporočili iz Marproma, ki upravlja mariborska smučišča. Podatki o delujočih smučiščih so dostopni na spletni strani Activeslo.com.

Sporočilo Marproma, na katerega smo se sklicevali, se je nanašal na datum 19. december in ne 19. januar, zato podatki, ki smo jih objavili, niso bili aktualni. Za napako se opravičujemo.

Pod 1500 metri snežna odeja upada

Meja sneženja je bila po podatkih Arso za vikend sprva nad 1800, nato nad 1500 metrih. "V visokogorju Julijskih Alp je zapadlo okoli 50 centimetrov snega a s pojemajočo nadmorsko višini je novega snega hitro vse manj, na okoli 1500 metrov le nekaj centimetrov," so zapisali na spletni strani.

Na nadmorski višini 2500 metrov je snega v Julijskih Alpah do okoli 140 centimetrov, na 1500 metrov pa do okoli 30 centimetrov, drugod do okoli 20 centimetrov. Pod 1500 metri je snega hitro vse manj.

V sredo in četrtek nove padavine

Danes in jutri bo suho, deloma sončno vreme, v sredo in četrtek pa lahko pričakujemo manjše padavine. "Ničla bo na nadmorski višini okoli 1400 metrov, meja sneženja bo malo nižje. Do petka bo lahko zapadlo največ do 10 centimetrov snega, kar ne bo kaj dosti vplivalo na snežne razmere," so zapisali na Arsu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.