Slovenija
8494 ogledov

Poslanca SDS na domačem dvorišču pričakal ta grafit

SDS Saša Despot
Franciju Kepi so neznanci z grafitoma popisali fasado in dvorišče.

Poslancu SDS Franciju Kepi so neznanci z grafitoma popisali fasado hiše in dvorišče, je na seji DZ opozoril poslanec SDS Marijan Pojbič. Kot je razvidno iz fotografij, ki jih je pokazal poslancem, so mu na fasado napisali "krvava narava", na dvorišče pa "korupcija". V SDS so za STA navedli, da taka dejanja obsojajo.

Pojbič je na grafite opozoril v okviru svojega nastopa na seji DZ, na kateri so danes sicer razpravljali o vladnem poročilu o nabavah zaščitne opreme, potrebne v epidemiji. Označil jih je za sramotne. Ob tem je izpostavil nestrpen odnos do stranke SDS oziroma njenih predstavnikov, pri čemer se je sicer odzval na očitke stranki SDS o nestrpnosti. Obsodil je tudi zapise "smrt janšizmu".

Ob tovrstne zapise se je obregnil tudi prvak SDS in premier Janez Janša, ki je dejal, da se na protivladnih protestih in na sejah vodstvenih organov radiotelevizije "grozi s smrtjo". "Grozi se s smrtjo neposredno meni," je dejal in vprašal "pristojne v policiji, tožilstvu, sodiščih, ali imamo v Sloveniji pravno državo ali zakoni veljajo za vse enako".

Janez Janša Slovenija Janša poslancem: Hodite na proteste, kjer meni osebno grozijo s smrtjo

Opozicija in protestniki sicer nestrpnost očitajo ravno stranki SDS in premierju Janši, med drugim zaradi njegovih zapisov na Twitterju. Nazadnje pa je marsikoga, tudi nekatere koalicijske partnerice, razburil z zapisom Vojna z mediji, v katerem je med drugim oster do obeh največjih televizij in njihovih novinarjev.

Janez Janša Slovenija Janez Janša bo imel na televiziji svojo oddajo

dezurni@zurnal.si

 

Komentarjev 14
 • Avatar stoychi
  stoychi 08:36 15.maj 2020.

  JJ ima veliko sovražnikov v tujini še iz časa preprodaje orožja tako, da je sploh čudno, da je še živ.

 • omas67 06:44 15.maj 2020.

  levičarji so znani hujskači in zahrbtni nasilneži, tako je po celotnem svetu. nato poskušajo z enostavnimi spini obrniti pozornost na nasproti misleče. ko bo kakšen posamezik v lastno obrambo komu polomil roke in noge, pa bodo obsojali nasilje. gamad na kvadrat.

 • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:19 15.maj 2020.

  Kaj pa so pričakoval,da jim bo folk nosu šunke in klobase in jih bojo objemal in lubčal,kot junake??Še dobr sta skoz pršla,saj mata samo ene par ur dela,da spereta tole resnico s fasade!😂🤣🤣🤣