Slovenija
13946 ogledov

Poslanka trdi, da je Janša grozil: Padale bodo glave

Janez Janša Anže Petkovšek
V SDS pravijo, da bodo zahtevali umik oznake zaupno in objavili magnetogram.

Članica državnozborske komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) Jerca Korče iz vrst vladajoče stranke LMŠ trdi, da je Janez Janša, ki je prav tako član omenjene komisije, na včerajšnji seji grozil. 

"Grožnje o 'padanju glav' bi morale biti uvrščene na temno stran zgodovine," je zapisala na Twitterju. "Pa vendar jih je slišati tudi v letu 2019, ko je želja za oblast tako močna, da odpove razum in popustijo zavore."

Korčeva je na seji komisije zagovarjala Sovo, ki ni hotela izročiti dokumentov s podatki o zaposlenih, med katerimi je opozicijske člane komisije najbolj zanimala domnevno sporna zaposlitev N. H.

Marjan Šarec Afera Sova Slovenija Šarec Toninu: Kaj imam skupnega z Janezom Drnovškom?

Že prej je poudarila, da Knovs ni nad drugimi organi in da ni njegova pristojnost vtikanje v vodenje kadrovskih postopkov, za kar je pristojen inšpektorat.

Janša naj bi ji odgovoril, da se ne bodo ustavili in bodo šli do konca ter da bodo padale glave. 

Sedež Sove, Sova, slovenska obveščevalno varnostna agencija Tajni podatki Slovenija SOVA vložila ovadbe, Nemec sprašuje o pristojnosti KNOVS

V odzivu na Twitterju je nato zapisal, da bodo zahtevali umik oznake zaupnosti z njegove razprave in javno objavili magnetogram. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 26
  • zorman63 10:07 17.oktober 2019.

    Zanimivo. Dejstva nikogar ne zanimajo. Mladenka Korčetova se je včeraj na TV zelo nespretno poskušala izvleči iz luknje, ki si jo je sama skopala, češ,..sem še mlada in včasih čustveno odreagiram..in ne bom več govorila o tem ( saj me ...prikaži več razumete) blablabla. Seveda zna biti Janša nesramen, ampak v tem primeru je jasno, da se je mladenka debelo zlagala ( mimogrede, nisem volilec SDS).

  • Avatar praufo
    praufo 20:16 16.oktober 2019.

    ne vem kaj je tukaj tako famozno groznega, tole sodi v kakšno oddajo bučke ali pa kaj je tista od godlerja, sicer pa itak na radio gaga ... jao, jao ... je pa res, da imajo godler, pa bučke pa ...prikaži več še kdo material za zajebancijo, folk sicer vse jemlje preveč resno

  • borut08 19:44 16.oktober 2019.

    Saj so vsi del mafijske drzave in tega rezima oz.del komunizma po komunizmu.