Slovenija
476 ogledov

Posledice neurja: ostali brez elektrike

elektrika Saša Despot
Na območju Slovenske Bistrice in Ptuja motnje v oskrbi z električno energijo

Nočno nevihtno dogajanje je povzročilo nekaj nevšečnosti v oskrbi z električno energijo na območju družbe Elektro Maribor. Na območju Slovenske Bistrice in Ptuja je bilo danes ob 8. uri brez napajanja z električno energijo 1800 odjemalcev, so za STA povedali v podjetju. V Elektru Maribor prosijo ljudi za razumevanje. "S preklopitvami in izločevanjem okvarjenih sektorjev sodelavci skušajo zmanjšati število odjemalcev, ki so brez napajanja z električno energijo," so navedli.

Na območju mariborske izpostave uprave za zaščito in reševanje so imeli gasilci ponoči zaradi neurja delo v sedmih občinah, večinoma je šlo za intervencije manjšega obsega. "V Makolah in Slovenski Bistrici je strela povzročila požar, v Oplotnici je veter odkril streho. V Pesnici in Benediktu se je sprožil plaz, v Mariboru in Hočah je podrtih več dreves," je za STA danes povedala vodja izpostave Ivanka Grilanc.

V Makolah je zaradi strele zagorelo ob stanovanjskem objektu v naselju Varoš, pri Slovenski Bistrici pa je požar zajel gospodarsko poslopje.

O nekaj težavah zaradi neurja poročajo tudi s Koroške, med drugim iz Prevalj in Slovenj Gradca, ter Gorenjske. Kot so za STA povedali v Gasilsko reševalni službi Kranj, je nevihtna fronta, ki je prešla njihove kraje, povzročila težave na okoli 30 lokacijah. Večinoma gre za odkrite strehe, podrta drevesa in zalite kleti, na Zabukovju se je sprožil zemeljski plaz. Poleg poklicne enote so aktivirali še sedem prostovoljnih gasilskih društev, ki trenutno odpravljajo posledice.

dezurni@styria-media.si

vreme nevihta neurje oblaki dež Slovenija Prišla je nova pošiljka, spremljajte gibanje neviht Radarska slika padavin Slovenija Slovenijo dosegla močna nevihta, Arso prižgal rdeč alarm
Komentarjev 1
  • Kmodri 10:22 25.julij 2023.

    Joj, kaj pa sončnični avtomobili? Še ne bodo mogli polniti!