Slovenija
22 ogledov

Pošta Slovenije: 10 milijonov dobička

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Pošta Slovenije je lani ustvarila več kot 10 milijonov evrov dobička pred davki, izid pa je slabši zaradi slabitve naložbe v delnice NKBM.

Pošta Slovenije je lani, po še nerevidiranih podatkih, ustvarila dobiček pred obdavčitvijo v višini 10,5 milijona evrov, se je s poslovanjem pošte v letu 2011 seznanil nadzorni svet družbe.

Slabši izid zaradi slabitve naložbe v delnice NKBM

Poslabšanje poslovnega izida družbe je v primerjavi z letom 2010 posledica slabitve naložbe v delnice Nove Kreditne banke Maribor (NKBM), saj je ta na čisti dobiček družbe vplivala v višini 9,9, milijona evrov. V letu 2010 je Pošta Slovenije ustvarila 16,3 milijona evrov čistega dobička, kar je bilo več od načrtov, a 13 odstotkov manj kot leto pred tem.

Pošta Slovenije je lani ustvarila tudi za odstotek manj storitev kot v letu 2010, in sicer lani skupno 1,12 milijarde storitev, je v sporočilu za javnost še zapisal predsednik nadzornega sveta Pošte Slovenije Davorin Kračun. Prvi mož Pošte Slovenije Aleš Hauc je lanski rezultat prejšnji teden ocenil kot "še vedno soliden", kljub naložbi v NKBM in s tem povezanimi oslabitvami v kontekstu povečanja finančnih odhodkov pošte. Natančnih podatkov pred sejo nadzornega sveta ni želel razkriti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.