Slovenija
16 ogledov

Postojnčani morajo varčevati

indukcija Shutterstock
Prebivalcem Postojne grozi omejevanje, če ne bodo varčevali z energijo.

V Postojni so vsa gospodinjstva priklopljena na električno omrežje prek daljnovoda. Vendar pa v Elektru Primorska pozivajo k varčni rabi energije podnevi, sicer bodo zaradi prevelikih obremenitev prisiljeni določene dele mesta izklapljati oziroma bodo uvedli omejevanje električne energije.

V Elektru Primorska namreč opažajo, da je obremenitev podnevi tako velika, da je že na meji, zato vsa gospodinjstva pozivajo, naj bodo takrat skrajno varčna pri rabi električne energije.

Kuhajte ponoči

Gospodinjstva pozivajo, naj večje porabnike električne energije, kot so termoakumulacijske peči, pralni, pomivalni in sušilni stroji, klasične in steklokeramične plošče, bojlerji in druge grelne naprave, priklapljajo med 23. in 5. uro, ko se raba električne energije sprosti.


Prav tako poziv k varčni rabi velja za druga naselja v občini, ki se z elektriko oskrbujejo prek agregatov.

Vode ni treba prekuhavati

Sicer pa s Postojnskega prihaja še ena spodbudna novica. Iz javnega podjetja Kovod Postojna sporočajo, da na vodovnem sistemu Postojna-Pivka vode ni treba več prekuhavati. Ljudem svetujejo, naj pred uporabo pitne vode izperejo hišno omrežje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.