Slovenija
1300 ogledov

Pot s pohorsko vzpenjačo se je podaljšala za 3,5 ure

Pohorska vzpenjača Nino Verdnik
Sinočnja zadnja vožnja kabinske žičnice na Pohorje se je zaradi okvare končala predčasno, na pomoč so klicali gasilce in gorske reševalce.

Iz podjetja Marprom, ki upravlja z krožno kabinsko žičnico na Pohorje, so sporočili, da je sinoči prišlo do tehnične okvare na kolesu 14. stebra. To se je zgodilo okoli 22.10, ravno ko je žičnica opravljala svojo zadnjo vožnjo.

Gondola se je samodejno ustavila. Zaradi pozne ure je bila v kabinah zgolj ena potnica, sicer zaposlena pri Marpromu. Sprva so jo skušali rešiti sami zaposleni, a so zaradi slabega vremena in težkega dostopa obupali in na pomoč poklicali gasilce in pripadnike gorske reševalne službe. 

Potnica je na trdna tla stopila okoli 1.30 ponoči. Napako na kolesu so že odpravili in vzpenjača spet obratuje normalno. 

Pohorska vzpenjača | Avtor: Nino Verdnik Nino Verdnik

Pohorska kabinska vzpenjača prav te dni praznuje 60. obletnico delovanja. Je eden od turističnih simbolov mesta, v tem času pa so prepeljali že blizu 18 milijonov potnikov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.