Slovenija
30674 ogledov

Pozor, avgusta ne pozabite na oddajo vlog ...

Pošta Slovenije Saša Despot
Poskrbite za pravočasno oddajo vlog, je opozorilo ministrstvo za delo, sicer lahko ostanete brez ugodnosti, do katerih ste upravičeni.

Vlogo za znižano plačilo vrtca morajo v avgustu vložiti starši, katerih otroci gredo v vrtec prvič . Prav tako morajo vlogo vložiti starši otrok, ki jim subvencija poteče ta mesec. Konec avgusta poteče pravica približno tretjini upravičencev, vsi ostali pa imajo pravico priznajo še naprej. Veljavnost pravice do znižanega plačila vrtca lahko preverite tudi s pomočjo spletne aplikacije za vpogled v podatke o pravicah iz javnih sredstev.

Dijaki in študenti, pozorni bodite na roke za uveljavljanje štipendij

Za prejemanje Zoisovih štipendij po starem zakonu o štipendiranju je za dijake 6. september 2017 in za študente 6. oktober 2017. Upravičenci, ki so Zoisovo štipendijo pridobili na podlagi novega zakona o štipendiranju, torej po 1. januarju 2014, morajo vlogo oddati najkasneje 31. abgusta 2017 oziroma študenti 30. septembra 2017, če želijo štipendijo prejemati neprekinjeno.

Vlogo je treba oddati na Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije.
Štipendijo za deficitarne poklice lahko pridobijo dijaki, ki bodo v šolskem letu 2017/2018 obiskovali 1. letnik programov srednjega poklicnega izobraževanja. Po novem bodo štipendijo za deficitarne poklice lahko prejeli tudi tesarji, slaščičarji, tapetniki, mehatroniki operaterji in instalaterji strojnih instalacij. Vlogo se lahko odda do vključno 20. septembra 2017 na Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije. 

Za državno štipendijo se lahko zaprosi sicer kadarkoli, a ne odlašajte ...

Dijaki in študenti lahko za državno štipendijo zaprosijo kadarkoli. Ob izpolnjevanju pogojev jim štipendija pripada od prvega dne naslednjega meseca po vložitvi vloge. Sicer pa naj dijaki vlogo za dodelitev državne štipendije vložijo v mesecu avgustu, da bodo ob izpolnjenju pogojev upravičeni do državne štipendije s 1. septembrom. Študenti pa v mesecu septembru, da bodo upravičeni do državne štipendije s 1. oktobrom.

Štipendija se dodeli za eno šolsko leto, vlogo pa je treba oddati na center za socialno delo.

Veljavnost pravice do znižanega plačila vrtca lahko preverite tudi s pomočjo spletne aplikacije za vpogled v podatke o pravicah iz javnih sredstev.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.