Slovenija
65 ogledov

Pozor, goljufi! Lažno se predstavljajo, da so uslužbenci elektra

Števec za elektriko Boštjan Tacol
Elektro Maribor svoje odjemalce opozarja, da skušajo neznanci z lažno identiteto njihovih zaposlenih, vstopati v stanovanja. Elektro Maribor priporoča posebno previdnost, v primeru dvoma v identiteto osebe pa predlagajo, da se zahteva identifikacija osebe.

Elektro Maribor je svoje odjemalce o podobnih dogodkih opozoril že decembra. Goljufi so želeli vstopati v stanovanja, pridobivati podatke o električnem priključku, kupce pa z neresničnimi in zavajajočimi informacijami prepričevali v podpisovanje aneksov, ki pa niso bili aneksi, temveč nove obvezujoče pogodbe. 

Decembrski pozivi so obrodili sadove. Odjemalci iz Maribora so jim sporočili, da jih je pretekli konec tedna obiskala neznana ženska, ki je trdila, da je iz "Elektra" in se je hotela pogovarjati glede števca. Ker oseba ni imela identifikacije, so jo odjemalci takoj odslovili. 

Odjemalce tako ponovno opozarjajo na nekorektne poslovne prakse in priporočajo previdnost ter da v takšnih primerih zahtevajo ustrezno identifikacijo osebe. 

Ljudi še prosijo, da jih o obisku posameznikov, ki se bodo predstavljali kot zaposleni v družbi Elektro Maribor, pa tega ne bodo želeli ali mogli dokazati z ustreznimi dokumenti, obvestijo na elektronski naslov info@elektro-maribor.si ali na drug primeren način. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar olor
    olor 14:45 18.januar 2016.

    elektronski naslov? ja zagotovo si bo kakšna starejša ženička polužila tega medija za prijavo. :))