Slovenija
6489 ogledov

Pozor, LPP spreminja potek več linij!

ljubljana 14.03.2012 ljubljanski mestni avtobus, trola, LPP; foto:Sasa Despot Saša Despot
Zaradi rekonstrukcije bosta jutri, 3. aprila, do predvidoma 30. junija 2018 za ves promet zaprti Gosposvetska cesta in Dalmatinova ulica do Miklošičeve ceste. V ta namen LPP spreminja tudi potek več avtobusnih linij.

Na severnem delu Slovenske ceste bo v času gradbenih del na Gosposvetski cesti in Dalmatinovi ulici, ki bosta zaprti, veljala spremenjena začasna prometna ureditev, po kateri bo izvoz možen le v smeri proti Tivolski cesti. Križišče Slovenske in Gosposvetske ceste bo v tem času prevozno le za avtobuse LPP, kolesarje, intervencijska vozila in imetnike dovoljenj mestne občine za Slovensko cesto. Označevalne table na Celovški cesti, pred križiščem z Drenikovo ulico in na Tavčarjevi ulici, pa bodo druge voznike dodatno opozarjale, naj se preusmerijo na druge ceste in se s tem izognili zapori.

Za pešce in kolesarje bodo vzpostavljeni koridorji ob gradbišču, ki se bodo sproti prilagajali poteku del, oziroma bodo označene druge obhodne ali obvozne poti.

Spremembe pri poteku avtobusnih linij

Zaradi zapore Gosposvetske in Dalmatinove ulice bo od torka, 3. aprila 2018, naprej Ljubljanski potniški promet (LPP) spremenil delavniške, sobotne in nedeljske vozne rede na linijah 1,1B, 1D, N1, 3, 3B, N3, N3B, 5, N5, 7, 7L, 8, 12, 12D, 13, 20, 20Z, 25, 20, 20Z, 27 in 27K.

Postajališča na Gosposvetski cesti in Dalmatinovi ulici bodo v času zapore ukinjena, na Tivolski cesti bo urejeno začasno avtobusno postajališče. Avtobusi na progah 13, 20 in 20Z bodo po novem tako vozili naprej po Slovenski cesti, Zoisovi, Karlovški cesti, skozi predor pod gradom in nato zavili na običajno traso po Poljanski cesti, namesto da bi zavili v Dalmatinovo ulico. Avtobusi na progah 1, 1B, 1D, 3, 3B, 5, 7, 7L, 8 in 25 pa bodo imeli obvoz po Tivolski cesti.

 | Avtor: MOL MOL

Kakšne bodo spremembe na Gosposvetski in Dalmatinovi?

Nova podoba Gosposvetske ceste bo po pojasnilih vodilnih na Mestni občini Ljubljana sledila videzu Slovenske ceste, po celotni dolžini bo zasajen obojestranski drevored, trg pred cerkvijo bo tlakov, na vseh pomembnih točkah (križiščih, prehodih, avtobusnih postajališčih) pa bodo taktilne oznake za slepe. Na odseku med križiščem s Celovško cesto in Zupančičevo ulico je predvidena ukinitev enega voznega pasu v smeri proti centru, v nasprotni smeri pa ukinitev ločenega desnega zavijalnega pasu na Tivolsko cesto. S tem bodo dobili dodatne površine za pešce in kolesarje.

Na Dalmatinovi ulici naj bi ohranili obstoječo enosmerno ureditev. Z zoženjem voznih pasov pa bodo na severni strani ulice pridobili dodaten prostor za vzpostavitev kolesarske steze proti zahodu, med parkirnimi mesti pa je predvidena ureditev enostranskega drevoreda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.