Slovenija
39904 ogledov

Pozor, ne nasedajte takšnim sporočilom

Ženska presenečenje telefon Profimedia
Bralec nas je opozoril na zjutraj prejeto sporočilo, tokrat v povezavi s sistemom Flik.

Bodite pozorni na prevarante, ki te dni na različnih kanalih skušajo priti do vaših osebnih podatkov. Bralec nas je opozoril na zjutraj prejeto sporočilo, tokrat v povezavi s sistemom Flik.

 | Avtor:

Na NLB-ju opozarjajo, da prevaranti tako pridobljene podatke zlorabijo za izvajanje nepooblaščenih plačil predvsem na tujih spletnih straneh, in sicer v breme vašega bančnega računa ali plačilne kartice.

"Vse take in podobne poskuse takoj blokirajte in izbrišite, ne klikajte na povezave in ne posredujte svojih osebnih podatkov. Banke ali hranilnice od vas nikoli ne bodo zahtevale, da vnašate svoje osebne podatke ali podatke o karticah v spletne povezave, poslane prek elektronskih ali SMS sporočil. To je lahko prvi znak, da gre za prevaro."

Članice Združenja bank Slovenije, banke in hranilnice, namreč v zadnjih dneh beležimo povečano število lažnih sporočil prek elektronske pošte, ki jih prejemajo stranke. "Prejemniki morebitnih tovrstnih sporočil ne klikajte na povezavo v sporočilu, ki jo prejmete na elektronsko pošto ali na mobilni telefon. Tako sporočilo, ki je uvod v prevaro, je treba takoj zbrisati. Če dvomite v prejeto pošto, ali ste v lažno spletno banko morebiti že vnesli svoje identifikacijske podatke, nemudoma kontaktirajte kontaktni center banke ali svojega osebnega bančnika ter kartico blokirajte," so že v začetku meseca opozarjali na spletni strani Nove Ljubljanske banke. 

računalnik bančna kartica spletno nakupovanje spletni nakup Slovenija Spletni goljufi tokrat "blokirali kreditne kartice"

 

 

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.