Slovenija
13177 ogledov

Pozor, obeti (predvsem za voznike) niso dobri

Megla na avtocesti
Vreme. V prihodnjih dnevih nam bosta družbo delali megla in nizka oblačnost.

Ponoči in zjutraj bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo šibka burja. Drugod se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -3, v alpskih dolinah do -10, na Goriškem in ob morju od -3 do 1 stopinjo Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo na Primorskem in v višjih legah večinoma sončno, občasno bo povečana visoka koprenasta oblačnost. V notranjosti Slovenije bo precej megle ali nizke oblačnosti, ki lahko vztraja ves dan. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

Novoletna jelka Vreme Slovenija Bo božič bel? Tako izgleda za zdaj

Obeti: V torek se bo od jugozahoda pooblačilo, nekaj jasnine bo ponekod na severu, po nižinah bo sprva megleno. V sredo bo večinoma oblačno, predvsem na Primorskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Topleje bo, predvsem v sredo in četrtek, ko bodo temperature čez dan že dosegale tudi do 10 stopinj Celzija.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo se krepi območje visokega zračnega tlaka. V spodnjih plasteh ozračja priteka od jugovzhoda razmeroma vlažen in hladen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ob severnem Jadranu in na območju Alp bo pretežno jasno, drugod bo po nižinah marsikje oblačno in megleno. Prav megla utegne povzročiti precej preglavic voznikom v prihodnjih dnevih. Burja ob severnem Jadranu bo slabela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.