Slovenija
5841 ogledov

Pozor, policija v novo akcijo

Novice: Pri nas. Streljal v avto. Reševalni pas/Twitter
Nov ciljno usmerjen poostreni nadzor slovenske policije.

Policisti bodo po vsej državi v tem tednu, vključno do nedelje, sodelovali v nacionalni preventivni akciji za večjo varnost voznikov e-skirojev, ki jo pod sloganom Varno z e-skirojem organizira Javna agencija RS za varnost prometa. Gre za prvo takšno akcijo doslej.

Električni skiroji so lahka prevozna sredstva, ki jih je na naših ulicah čedalje več, saj so hitri in priročni za premagovanje krajših razdalj, ob najavi objavlja slovenska policija, pri čemer opozarja, da je vožnja z njimi lahko nevarna, saj se pri večji hitrosti težko pravočasno ustavijo, zaradi majhnih koles pa obstaja večja verjetnost padcev na neravnih površinah. 

Prav tako lahko hitro predstavljajo nevarnost za druge udeležence v prometu, ker jih ti zaradi njihove hitrosti, tihe vožnje in ozke silhuete težje zaznajo, dodatno nevarnost pa predstavlja, če vozniki e-skirojev ne upoštevajo predpisov.

V letošnjem letu (od začetka januarja do 12. aprila) je bilo tako v prometnih nesrečah udeleženih že 24 voznikov e-skirojev, od tega so povzročili 16 prometnih nesreč. V teh nesrečah je en voznik e-skiroja umrl, trije so se hudo telesno poškodovali, trinajst pa se jih je lahko telesno poškodovalo. Najpogostejši vzrok za nastanek prometnih nesreč je neprilagojena hitrost in neupoštevanje pravil o prednosti.

Avtocestna policija prehitevanje tovornjakov slonje dirke Slovenija Dars še v letošnjem letu napoveduje tudi to spremembo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • QSprm 17:26 18.april 2022.

    Visoko usposobljeni inkasanti so ze pred dvemi leti degradirali v rezimsko milico. Torej bi zdej ze res lahko nehali s temi pateticnimi zavajanji o policistih.

  • Avatar Leon
    Leon 17:11 18.april 2022.

    Mestni promet naj urejajo redarji in kadeti policijske akademije ! Namesto ležečih policajev naj uporabijo stoječe .

  • Avatar Zala
    Zala 15:21 18.april 2022.

    Pozor, policija v novo akcijo ... mar to pomeni, da bo Hojs zopet s solzilcem zapljinjeval ljudi ?