Slovenija
19598 ogledov

Pozor, policisti bodo ta konec tedna v akciji

koronavirus COVID-19 Slovenija meja z Italijo Epa
Napoved velja za konec tedna.

Policisti bodo od petka do nedelje preverjali spoštovanje prepovedi gibanja zunaj občin in zbiranja na javnih površinah. Med drugim bodo nadzirali dostope do priljubljenih turističnih točk, kjer je pričakovati zadrževanje večjega števila ljudi, ki ne upoštevajo odloka za zajezitev širjenja epidemije, so zapisali za spletni strani policije.

V zapisu spomnijo, da je do nadaljnjega prepovedano gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah, dostop na javna mesta in površine ter gibanje zunaj občine stalnega ali začasnega prebivališča, razen če odlok ne določa drugače.

"Policija bo zato zaradi zagotavljanja zdravja vseh prebivalcev Slovenije ta petek, soboto in nedeljo na avtomobilskih cestah ter ostalih državnih in lokalnih cestah izvedla poostren nadzor nad upoštevanjem prepovedi," so napovedali.

Janez Janša Koronazakon Slovenija Janša namignil, koliko časa bo trajala kriza

Na avtomobilskih cestah bodo promet s pomočjo prometne signalizacije preusmerili na počivališča in nadzorne točke, kjer bodo policisti nato opravili nadzor. Ob tem opozarjajo, da bo promet preusmerjan samo s pomočjo prometne signalizacije, brez fizične zapore. Zato voznike pozivajo, naj bodo pozorni in naj signalizacijo dosledno upoštevajo.

Poleg tega bo nadzor potekal tudi na drugih državnih in lokalnih cestah. Nadzirali bodo predvsem dostope do priljubljenih turističnih točk, kjer je pričakovati zadrževanje večjega števila ljudi.

Na policiji so sicer vzpostavili kontaktno telefonsko številko 01 514 70 01, kjer vsak dan, tudi ob sobotah in nedeljah med 7. in 19. uro pomagajo z nasveti o novih ukrepih za zajezitev epidemije koronavirusa. Vprašanja je mogoče poslati tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

Sprehod na soncu Varuh Slovenija "Omejitev gibanja ne sme omejevati družinskega življenja"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 07:51 03.april 2020.

    Dokler ne bo spremembe volilnega sistema, kjer kriminalci nimajo pravice volit, biti izvoljeni ter jim je po prestani kazni za vse večne čase prepovedano delovanja v politiki, se bo to dogajalo tudi v bodoče. Delovanje v politiki je potrebno prepovedati ...prikaži več tudi nesposobnim politikom kruhoborcem, politikom, ki izstopijo iz stranke, se presedejo med neodvisne in politikom, ki v posmeh volilcem zaradi škodljivih odločitev z nasmehom sprejemajo politično odgovornost …

  • rudalra 04:08 03.april 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Avatar Aurlessa
    Aurlessa 01:44 03.april 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com