Slovenija
1127 ogledov

Pozor, samo na enem odseku trije zdrsi!

Zdrs tovornjaka na snegu PU Kranj
Razmere na cestah so danes na splošno boljše kot včeraj popoldan, a še vedno prihaja do zdrsov.

"V zadnji uri nas je več voznikov obvestilo o spolzkem vozišču na širšem šentjurskem območju, nasploh na relaciji Šentjur – Dobje," opozarja Milena Tribulin s PU Celje. "Tri vozila so zapeljala z vozišča. Na srečo se udeleženci v prometnih nesrečah niso poškodovali."

 

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali številke zdrse ter ustavitve vozil zaradi zimskim razmer.  "Večja škoda ni nastala," pojasnjuje Bojan Kos s PU Kranj. "Nekatere ceste so bile določen čas tudi zaprte. Razmere na cestah so danes že boljše kot včeraj popoldan, je pa vožnja še vedno bistveno težja kot v suhih pogojih. Vozna površina je spolzka, ponekod lahko tudi poledenela, kar od voznikov terja bolj previdno vožnjo, večjo zbranost in večjo varnostno razdaljo. Vozila naj bodo očiščena snega in ledu, ker pri raztresanju oboje ogroža ostale udeležence v prometu in povzroča tveganje za nastanek škode na stvareh. Ponekod pa so trenutno  bolj   problematični pločniki." 

Policija zato voznike in pešce poziva k previdnosti. Vozniki naj vožnjo prilagodijo razmeram na vozišču in naj vozijo strpno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • mb 09:08 29.december 2020.

    vsako leto večkrat enako. Ob vsakem snegu "zdrsi" . dajte takim mojstrom 1000 € kazni, če takoj ne plača pa odvzem vozniške ali pa vsaj prepoved vožnje v Sloveniji