Slovenija
8158 ogledov

Pozor, tudi nalivi in sodra. Tako se bo gibalo.

Deževje Profimedia
Pred nami spet vremenska sprememba. V začetku prihodnjega tedna zelo hladno, zjutraj bo šlo ponekod tudi pod ničlo.

Popoldne bo vetrovno, napovedujejo na Arsu in dodajajo, da bo se bodo predvsem v severozahodni Sloveniji začele pojavljati posamezne plohe. Proti večeru bodo padavine zajele sever Slovenije in se kasneje razširile nad večji del države, vmes bodo tudi posamezne nevihte. Meja sneženja se bo na severu spustila do nadmorske višine okoli 900 m. 

Podobno napoved izdajajo tudi na portalu Neurje.si, kjer dodajajo, da bodo nastajale tudi nevihte z močnejšimi nalivi in sodro. Padavine se bodo v skladu z njihovimi napovedbmi nato v prvem delu noči na četrtek razširile nad večji del Slovenije. Najmanj jih bo na skrajnem jugozahodu države, največ pa v severni in osrednji Sloveniji. V bližini morja bo ostalo suho.

Zvečer nas bo dosegla izrazita hladna fronta. Ponekod bodo nastajale tudi nevihte z nalivi in sodro. Kakšna močnejša...

Posted by Neurje.si on Wednesday, May 5, 2021

Podrobnejše gibanje padavin spremljajte na tej povezavi. 

 

Dež do sobote

Jutri dopoldne bodo padavine postopno ponehale, najkasneje na Notranjskem, napoedujejo na Arsu. Čez dan bo pretežno oblačno. Ponekod bo še pihal veter vzhodnih in južnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem do 19 stopinj Celzija.

V petek se bo dež od severa postopoma spet razširil nad vso Slovenijo, pojavljale se bodo tudi nevihte. Ob morju bo pihal okrepljen jugo. Padavine bodo v noči na soboto ponehale. V soboto bo sončno.

Napoved od 9. do 14. maja

V vremenski sliki kaže, da bo nad Balkanom in vzhodno Evropo v nedeljo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v začetku prihodnjega tedna pričelo slabeti. V torek bo nad severnim Sredozemljem nastalo ciklonsko območje, ki bo najverjetneje v sredo izraziteje vplivalo na vreme pri nas. Tudi v drugi polovici tedna se bo v bližini naših krajev zadrževala vremenska motnja, napovedujejo vremenoslovci.

Napoved pri Arsu sklenejo, da bo v nedeljo in ponedeljek sončno, zapihal bo jugozahodnik. V nedeljo zjutraj bo razmeroma hladno, temperatura bo v notranjosti le od 1 do 5, v alpskih dolinah in v mraziščih lahko tudi malo pod ničlo. Čez dan bo spet topleje, v ponedeljek se bo temperatura približala 25 stopinj. V torek se bodo najverjetneje že začele pojavljati padavine, ki se bodo v sredo okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Tudi v nadaljevanju tedna kaže na spremenljivo vreme z občasnimi krajevnimi padavinami.

Majsko vreme Vreme Slovenija Srednjeročna napoved: Takšen maj nas čaka!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:15 05.maj 2021.

    A ne bi bilo fino pa bi bilo vsaj vreme melo milostni in nam namenilo par lepi sončni dni?

  • Avatar pantani
    pantani 11:56 05.maj 2021.

    Vremenu se je popolnoma odpelalo!!!