Slovenija
29186 ogledov

Pred nami preobrat. Tako bo potovalo

dežnik Shutterstock
Vremenski preobrat ponekod že popoldne in zvečer. Kaj sledi zatem?

Vremenooslovci na Arsu napovedujejo, da bo čez dan oblačnost naraščala. Popoldne bo na zahodu, jugu in deloma v osrednjih krajih začelo rahlo deževati. Pihal bo večinoma šibak veter južnih smeri, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno oblačno. Dopoldne bo deževalo predvsem v hribovitih zahodnih krajih, pozno popoldne in zvečer pa se bo dež od zahoda razširil nad vso Slovenijo. Ob morju bo pihal jugo, drugod jugovzhodni veter. Zvečer bo ob prehodu fronte zapihal okrepljen jugozahodnik. Jutranje temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem okoli 11, najvišje dnevne od 10 do 19 stopinj.

Mešano vse do petka

V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno, v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo sprva občasno deževalo, padavine se bodo popoldne okrepile in razširile nad večji del države. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter.

V petek bo dež večinoma ponehal, le še v hribovitih krajih na zahodu bo občasno rahlo deževalo. Popoldne se bo jasnilo. Še bo pihal jugozahodnik.

Napoved od 29. marca do 3. aprila 

Nad vzhodnim Atlantikom in zahodno Evropo se bo obnavljalo ciklonsko območje, ki se bo v začetku prihodnjega tedna prek območja Alp pomaknilo nad srednjo in vzhodno Evropo. Do nedelje bo k nam iznad severne Afrike in Sredozemlja pritekal vse toplejši zrak, v začetku prihodnjega tedna pa nas bo spet preplavil nekoliko hladnejši atlantski zrak, vremensko dogajanje po besedah vremenoslovcev z Arsa nakazuje vremenska slika.

V petek bo več sonca na vzhodu in več oblakov s kakšno kapljo dežja na zahodu. V soboto bo povsod sončno in toplo. V nedeljo bo še toplo, a na zahodu bo že lahko rahlo deževalo. Ponedeljek bo zaradi prehoda vremenske fronte predvsem v zahodnih krajih občasno deževen. V torek in sredo kaže na spremenljivo oblačno vreme s popoldanskimi plohami.

Od petka do nedelje bodo popoldanske temperature okoli 20, v prihodnjem tednu pa okoli 15 stopinj Celzija.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Luknje v oblakih nad Zagrebom "luknje" Svet Na nebu opazili nenavaden meteorološki fenomen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • sandi76 13:17 26.marec 2024.

    Napovedi vremena so zadnje čase take, da lahko pričakuješ vse možne variante. Od sonca, megle, dežja, ploh, toče.... you name it !

  • Avatar lopov
    lopov 09:15 26.marec 2024.

    bapovedi so bolše od teh ki jih vi imate..