Slovenija
59 ogledov

Predin bo samo plačal

zoran predin napad na sodnika olimpija Youtube
Prekršek. Policija ocenila, da ni storil kaznivega dejanja nasilništva.

Pevca Zorana Predina, ki je pred enim tednom na košarkarski tekmi v ljubljanskih Stožicah napadel in udaril sodnika tekme, je zaradi nasilnega izgreda doletela le denarna kazen. Nekateri pravniki menijo, da je šlo za kaznivo dejanje nasilništva.

Ljubljanski policisti, ki so dogodek obravnavali, so po pogovoru s Predinom in pregledu posnetka izbruha ocenili, da je le kršil javni red in da si zasluži zgolj denarno kazen. Po nekaterih informacijah naj bi mu odredili le 80 evrov kazni oziroma po drugih 333 evrov, nato pa obravnavo zaključili.

Miran Cvetko, član navijaške skupine Green Dragons, pa je prepričan, da bi bili njihovi člani za podoben napad kaznovani strožje: "Poznam precej primerov, ko so bili naši navijači kaznovani z najvišjo globo za kršitev javnega reda in miru na tekmah, to je s 1.200 evri, pa nihče od njih niti slučajno ni udaril sodnika! V tem vidim dvojna merila."

Storil je kaznivo dejanje

Predina zaradi nasilnega obračuna ne bo obravnavalo tožilstvo in se mu ne bo treba zagovarjati na sodišču, čeprav kazenski zakonik kot nasilništvo opredeljuje tudi incidente, s katerimi posameznik na športnih prireditvah ogroža varnost drugih udeležencev. Zanje je zagrožena kazen do treh let zapora.

Ljubljanski policisti do Predinovega obračuna sicer niso obravnavali nobenega primera neposrednega fizičnega napada na sodnika športnih tekem. Poudarjajo pa, da zaradi nasilništva navijače na športnih prireditvah praviloma obravnavajo, kadar ti namenoma in iz objestnosti uničujejo opremo v dvorani ali kadar se denimo med seboj pretepajo člani nasprotnih navijaških skupin.

Komentarjev 16
  • frogstomp 13:48 26.februar 2014.

    če si razlagate višio kazni za ta incident kot "če je on naredil to, potem jst lahko nekaznovano tepem druge" v si svojem odgovoru razberite kako bolan narod smo. krepost je treba poiskat v sebi, ne pa si jo določit ...prikaži večt z primerno ali neprimerno reakcijo vsiljenje avtoritete.

  • se_eden 12:33 26.februar 2014.

    ob določanju kazni, globe, se upoštevajo tudi olajševalne okoliščine. dosedanja nekaznovanost je lahko ena od njih...

  • mirko 11:37 26.februar 2014.

    Zaradi takih kot je ta Predin, ki na vsakem koraku izkoriščajo veze in poznanstva, smo v tej državi tam kjer smo, v dreku do grla glede ekonomske situacije. Predin vsekakor spada v krog elite in za njega ne veljajo enaki ...prikaži več zakoni kot zame, ki nisem v tej eliti. Na naslednji tekmi v stožicah bom naredil popolnoma enako dejanje kot je naredil Predin, pa bomo videli kako smo vsi enaki pred zakonom v tej gnili državi.