Slovenija
35066 ogledov

Predlog na občini: Ta del Ljubljane naj se preimenuje v Trg žrtev Janeza Janše

Zastavice
1/7
Anže Petkovšek V ljubljanskem parku Tivoli, na travniku ob promenadi, se je ponoči pojavilo 4265 slovenskih zastavic. Kot je razbrati iz postavljene table, zastavice predstavljajo 4265 ljudi, ki so v zadnjem letu umrli zaradi covida-19.
Ljubljanski mestni svetnik z Liste kolesarjev in pešcev Janez Stariha predlaga, da se jasa v parku Tivoli preimenuje v Trg žrtev Janeza Janše.

Stariha je Mestni občini Ljubljana svojo pobudo poslal že junija.

Janez Stariha | Avtor: MOL Janez Stariha, mestni svetnik MOL
"Od preleta letal, ki je junija 2020 zaznamoval konec epidemije koronavirusa, je preteklo točno leto dni," je takrat zapisal v utemeljitvi pobude in dodal: "Od takrat do danes je zaradi neučinkovitosti vlade zagotoviti bolnikom – predvsem tistim v domovih za ostarele – primerno zdravstveno oskrbo, umrlo več kot 4.200 naših sodržavljank in sodržavljanov."

V spomin na nepotrebne žrtve je Stariha zato mestnemu svetu in ljubljanski komisiji za imenovanje naselij in ulic predlagal, da jaso parku Tivoli, kjer je v začetku julija 2021 postavili zastavice v spomin na žrtve, preimenuje v Trg žrtev Janeza Janše.

Stariha je pred dnevi prejel odgovor komisije za preimenovanje naselij in ulic, da bodo njegovo pobudo obravnavali na naslednji seji.

Zastavice | Avtor: Anže Petkovšek V ljubljanskem parku Tivoli, na travniku ob promenadi, se je ponoči pojavilo 4265 slovenskih zastavic. Kot je razbrati iz postavljene table, zastavice predstavljajo 4265 ljudi, ki so v zadnjem letu umrli zaradi covida-19. Anže Petkovšek

 

Komentarjev 57
  • tomaz6 08:28 04.oktober 2021.

    Je v Ljubljanski lekarnah zmanjkalo tablet za mamine sinčke in ostale odvisnike?

  • jakec1575 21:13 03.oktober 2021.

    Lahko bi bila odlicna sala, ce ne bi bilo vse res zraven pristejte se vse samomore zaradi slabih covid ukrepov , ki so mnogim unicile posel ali zivljenje. Ukrepi cez prst, ukrepi cez noc. Brez upostevanja stroke. Da je hebe ...prikaži več folk v, glavo. Poznamo to knjigo. Destabiliziraj razmere, sejaj strah in vladaj. Ampak racun pride. Racun vedno pride. Bolece bo za mnoge.

  • ginko 18:19 03.oktober 2021.

    stariha, faca ti govori, da tvoja bluzenja posreduješ iz psihiatrije. Pa saj tudi tega ne boš razume zaradi tvoje komunajzarske psihe.