Slovenija
60 ogledov

Predor Jasovnik proti Ljubljani že odprt

predor Jasovnik Saša Despot
Kljub včerajšnjim črnogledim napovedim, da bo predor zaradi sanacije poškodba na tunelu več dni zaprt, a je promet skozenj stekel že danes. Vendar le po prehitevalnem pasu, vozni pas ostaja zaprt.

Včeraj je v predoru Jasovnik med Vranskim in Trojanami zaradi okvare turbine na tovornem vozilu prišlo do požara in poškodb na infrastrukturi tunela. Kljub prvotnim napovedim, da bo predor več dni zaprt, se je danes mogoče peljati skozenj, a le po prehitevalnem pasu. 

Vozni pas v smeri proti Ljubljani ostaja zaprt, zaradi česar nastaja zastoj in za osebna vozila priporočajo obvoz po regionalni cesti Vransko-Trojane. 

PREBERITE ŠE: 

"Zaradi požara je prišlo do večjih poškodb voziščne konstrukcije, poškodb betonskih robnikov, uničenja litega asfalta, zalivk na stikih med betonskimi ploščami, do poškodb in delnega odpadanja notranje betonske obloge," so včeraj popoldne sporočili z Družbe za avtoceste. "Uničene so bile tudi luči, kabelske povezave, kabelske police, tabla za označevanje smeri pobega, video kamere, sevalni kabel in linijsko javljanje požara."

Sanacija še ni končana

To so očitno popoldan in ponoči uspeli doseči, tako da je prehitevalni pas zdaj spet prevozen.

Za končno zagotovitev varnosti v predoru bo sicer po navedbah Darsa potrebno izvesti sanacijo voziščne konstrukcije in sanacijo betonske obloge ter zagotoviti delovanje linijskega javljanja požara, delovanje sevalnega kabla, sanacijo kabelske napeljave, delovanje celotne cestne razsvetljave in vseh sistemov za varno obratovanje predora. "Pred dokončnim odprtjem ceste za promet bo komisija preverila ali je zagotovljena prometna varnost skozi predor," so včeraj sporočili z Darsa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • primc 07:16 12.maj 2016.

    Vse pohvale DARSu. (Da ne bomo sam kritiziral :-))