Slovenija
1203 ogledov

Preiskava smrti dečka v razgretem avtu pri Preboldu zaključena

Sveti Lovrenc Žurnal24
Preiskava smrti dečka, ki je junija umrl v razgretem avtu pri Preboldu, je zaključena. Zadeva je zdaj pri državnem tožilcu, ki bo odločil glede vložitve obtožnice, so danes za STA povedali na celjskem okrožnem sodišču.

Spomnili so tudi, da je pristojno sodišče septembra podaljšalo pripor dečkovi mami in njenemu partnerju do 20. decembra letos. V priporu sta zaradi suma povzročitve smrti otroka iz malomarnosti.

Ob tem sta osumljena tudi storitve kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja ter neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Neuradno naj bi bil otrok v razgretem vozilu zaprt najmanj dve uri. Kljub hitremu posredovanju mimoidočega, nudenju prve pomoči ter pomoči prostovoljnih gasilcev iz Prebolda in Sv. Lovrenca ter aktiviranju helikopterja Slovenske vojske iz Maribora je umrl na kraju dogodka.

V preteklosti je policija dečkovo mamo in njenega partnerja že obravnavala. Enega od njiju so obravnavali zaradi več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter kaznivih dejanj z elementi nasilja. Drugega pa so obravnavali zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja.

Za povzročitev smrti iz malomarnosti je zagrožena zaporna kazen od pol leta do petih let, za zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje pa do treh let zapora.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.