Slovenija
4945 ogledov

Prejšnji konec tedna so padali rekordi

slovenija 25.10.13, evro, euro, denar, denar pada, kovanci, sparanje, banka, pri Anže Petkovšek
Trgovci si lahko manejo roke, saj so podatki o uspešnosti letošnjega črnega petka več kot spodbudni.

"Akcija črni petek je na mimovrste.com letos potekala ves mesec november, kljub temu pa nam je na sam črni petek, 29. november, uspel dosedanji rekord, tako v številu obiskov na strani kot tudi rekorden promet. V primerjavi s petkom, 22. november, smo na črni petek zabeležili 100-odstotno povečanje števila transakcij in 130-odstotno rast prodaje," pravijo na mimovrste.com.

V času trajanja akcije črni petek jih je njihovo spletno trgovino najmanj enkrat obiskal vsak drugi Slovenec, zabeležili pa so rekordnih več kot 4.100.000 obiskov na strani. 

"Prodajne uspešnice črnega petka, 29. novembra, na mimovrste.com so bile sušilni stroj, TV sprejemnik, pametna zapestnica, električna zobna ščetka, SSD disk, tablete za pomivalni stroj, kavne kapsule ..." naštejejo izdelke, ki so bili najbolj zaželeni. 

Finančna uprava RS je objavila podatek, da smo Slovenci na črni petek  "zapravili" 120 milijonov evrov. Petek pred tem, torej 22. novembra, pa je ta znesek znašal 88,7 milijona evrov, so pokazali podatki iz davčnih blagajn. 

črni petek Črni petek Slovenija Toliko denarja je šlo za črni petek

Višja prodaja in povprečni nakup

"Prodaja na črni petek je bila v Big Bang več kot 3-krat višja kot na običajen dan. Opazneje višji je bil tudi povprečni nakup, medtem ko se je obisk več kot podvojil. Tudi v soboto je bila prodaja nadpovprečna, saj so tudi naše aktivnosti za črni petek potekale med vikendom, podobne rezultate kot na črni petek pa smo zabeležili tudi na spletni ponedeljek," je povedal Uroš Mesojedec, glavni izvršni direktor družbe Big Bang.

Med najbolj prodajanimi izdelki med črnim petkom in spletnim ponedeljkom v Big Bangu so bile televizije z večjo diagonalo in tehnologijo Oled, prenosni računalniki in računalniška periferija, Playstation konzole in igre, gaming periferija, pametni mobilni telefoni in tablice, izdelki za pametni dom, slušalke in zvočne postaje, električni skiroji, osebna nega, kot so električne zobne ščetke, brivniki, IPL, kavni aparati, kuhinjski aparati za pripravo hrane, robotski in pokončni sesalniki, bela tehnika. 

črni petek Foto Magazin Črni petek: Popusti do 78 % poskrbeli za prometni kolaps!

Prodali skoraj 4-krat več kot na povprečen dan

"Letos smo z akcijami začeli že v začetku novembra, prodaja je bila nekoliko višja cel mesec, nič pretresljivega, skoraj smo že dobili občutek, da letos ne bo take nakupovalne eksplozije. Vseeno smo na črni petek prodali skoraj štirikrat več kot na povprečen dan v novembru. Še nikoli doslej nismo v enem dnevu realizirali 300 000 evrov," o tem, kaj se je dogajalo na črni petek, pravijo pri EnaA.com. "Več kot običajno se je kupovalo tudi v soboto, nedeljo in v ponedeljek - na Cyber Monday, ko se kupuje predvsem računalniška oprema. V podaljšanem vikendu smo tako prodali za okrog 800 000 evrov."

Zvišala se je tudi povprečna vrednost nakupa, in sicer z lanskih 160 evrov na več kot 200 evrov. "Kupci so prepoznali črni petek kot odlično priložnost za nakup prazničnih daril. Ljudem je bilo všeč, da so lahko kupili darila z velikimi popusti, dovolj zgodaj in brez drenjanja po trgovinah," razloge za takšen odziv vidijo pri spletnem trgovcu EnaA.com. Nasploh so z odzivom kupcev izjemno zadovoljni, še posebej pa jih je presenetilo število nakupov na Cyber Monday, ki v Sloveniji še ni bil tako uveljavljen. 

In kaj so potrošniki največ kupovali? "Izdelki, ki so bili hiti na črni petek, so se odlično prodajali že ves november, zato tu ni bilo presenečenj. Najbolj zaželeni letos so bili: za skoraj 400 evrov cenejši pametni telefon LG G8s ThinQ OLED, brezžične Bluetooth slušalke Xiaomi Mi AirDots Pro, TV Philips 55PUS7504 55", električna zobna ščetka Sonicare HealthyWhite, miška Logitech Marathon M705, pametna zapestnica Xiaomi Mi Band 4, sesalnik Philips FC9552/09, brivnik Philips S9711/31 in robotski sesalnik Xiaomi Mi Robot," naštejejo najbolj zaželene izdelke. 

Prihajajo nove akcije

Konec črnega petka še ne pomeni konec akcij. Še pred koncem leta bo spletni trgovec EnaA.com začel z razprodajami 2019, na katerih bodo kupcem spet ponudili velike popuste.  

Na mimovrste.com bodo decembrske akcije osredotočene predvsem na promocijo in prodajo božično-novoletnih daril. Do nedelje je tako aktualna akcija Spletni ponedeljek s promocijsko kodo za dodatno znižanje, tej akciji pa bodo sledila nova predpraznična presenečenja. 

Z večjim številom akcij nadaljujejo tudi v Big Bangu. "Med drugim za Playstation konzole, video igre, gaming periferijo, prenosne računalnike, mobilne telefone, televizorje, male in velike gospodinjske aparate. Na voljo so tudi sezonski izdelki za obdarovanje in okrasitve. V tem času ponujamo tudi kreditiranje, za televizorje in prenosnike bodo na voljo krediti tudi z moratorijem," je povedal Mesojedec.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • maresem 11:38 07.december 2019.

    O uspešni prodaji bomo povprašali delavce-ke prodajalce - ke, koliko se jim bo poznalo pri plači?! Itak, da nič. Pohlepneži in lopovi, bodo dobiček pobasali v svoje žepe za prestižne jahte itd...