Slovenija
41 ogledov

"Prejšnji teden padali rekordi"

Kranjska gora - spletna kamera Spletna kamera
Ob lepem vremenu in počitnicah prejšnji teden rekordni obiski smučišč.

Prva polovica slovenskih šolarjev je po tednu sončnih počitnic znova sedla v šolske klopi, za drugo polovico pa so se počitnice začele danes z nekoliko slabšimi vremenskimi obeti. Na slovenskih smučiščih so kljub temu optimistični. "Ni taka katastrofa," pravi Danilo Brecelj, sekretar Združenja slovenskih žičničarjev. "Ni tako lepo kot prejšnji teden, a to, kar vidimo, je običajno zimsko vreme."

Vremenoslovci za ta teden napovedujejo slabo vreme z oblačnostjo in padavinami vse do petka. Napovedane padavine niso velike, za soboto in nedeljo pa na Arsu napovedujejo podobno vremensko sliko, kot smo ji bili priča pretekli teden. "Prejšnji teden je bil fantastičen, po lepem vremenu in obisku," pravi Brecelj. "Ponekod so bili postavljeni dnevni rekordi." Kakšna bo situacija ta teden, je še preuranjeno napovedovati.

Z obiskom smučišč so žičničarji sicer zadovoljni. Trenutni podatki kažejo na boljšo smučarsko sezono kot je bila lanska, a slabšo kot je bila predlani. Več o tem preberi v prispevku "Zadene nas lahko bumerang".

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 13:41 23.februar 2015.

    In potem bodo spet jokali o izgubah.