Slovenija
278 ogledov

Prekipelo tudi Dolinšku

Dolinšek naj bi odstopno izjavo podal že pred meseci, vendar naj bi ga vodstvo p Žurnal24 main
UKC Maribor. Predstojnik pediatrije odstopa, ker pravi, da skupaj s kolegi nima več podpore. Kramberger kmalu na Ptuju.

“Predstojnik pediatrije razmišlja o odstopu, vendar je imel to storiti že večkrat. Nič novega,” je komentiral Gregor Pivec, direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor.

Predaja svoje mesto
Jernej Dolinšek, predstojnik mariborske klinike za pediatrijo, je za Žurnal24 potrdil, da je v torek nepreklicno odstopil.

Kramberger menjuje delodajalca

Odstop in odhod. Nestrinjanje z vodstvom UKC Maribor je začetek tega leta pokazal tudi predstojnik oddelka za ortopedijo Slavko Kramberger. Če Dolinšek pravi, da si za zdaj želi ostati v UKC Maribor, pa Kramberger delodajalca menjuje. “Od 15. septembra bo za polovični delovni čas zaposlen pri nas, za drugo polovico pa v murskosoboški bolnišnici,” je pojasnil Robert Čeh, direktor splošne bolnišnice Ptuj.

“Ker uprava nima posluha za razvoj pediatrije, kot sem predlagal s kolegi, in zdaj, po umiku soglasij o dežurstvu na pediatriji ne gre normalno organizirati dela, sem presodil, da je čas, da svoje mesto prepustim drugemu,” je pojasnil.

To je že drugi predstojnik pediatrije, ki je v zadnjih dveh letih podal odstop.

Kadrovskim težavam na mariborski pediatriji, ki je zadnje leto doživela val kritik zaradi primera Nekrep, kljub nedavnim zaposlitvam dveh novih zdravnikov še vedno ni videti konca.

“V skladu z možnostmi bomo poskrbeli za vse bolnike, ki bodo napoteni k nam, vendar nekaterih nenujnih programov ne bomo mogli izpeljati,”
je dodal dosedanji predstojnik, ki do včeraj dopoldne še ni bil obveščen, ali so zanj že našli zamenjavo.

Kot je slišati, naj bi največje pomanjkanje čutil oddelek za intenzivno terapijo. Pivec pomirja, da bo po 1. septembru oskrba malih pacientov nespremenjena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.