Slovenija
99175 ogledov

Preobrat. Pozor, v napovedi za prihodnji teden se pojavi beseda "sneg"

Jutranja megla Profimedia
Poslavljamo se od enega najtoplejših oktobrov od začetka merjenj.

Kot objavljajo na vremenskem portalu Ciklon.si / Srednjeročna napoved bo tudi v prihodnjih dneh vreme precej milo za ta letni čas. "Sploh v višjih legah bo nenavadno toplo in precej verjetno bo letošnji oktober pri nas več kot stopinjo toplejši od najbolj toplih leta 1966 in 2001." 

A prihodnji teden bo očitno indijanskemu poletju pri nas pošla sapa. "V sredo nas bo prešla prva oslabljena vremenska fronta, v petek pa še druga, ki bo bolj izrazita, saj bi se lahko meja sneženja spustila proti 1500m," objavljajo na omenjenem vremenskem portalu, kjer dodajajo, da podrobnejša napoved za prihodnji teden še sledi. 

Probrat vremena napovedujejo tudi na Agenciji za okolje RS; v 5- do 10-dnevni napovedi omenjajo, da bo v sredo oblačnost naraščala, a bo najverjetneje še ostalo suho. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21 stopinj. "V četrtek tudi ne bo bistvenih padavin, bolj moker pa bo petek. Hladneje bo," opozarjajo na Arsu, kjer vendarle dodajajo, da kot kaže zdaj, zjutraj po nižinah slane še ne bo.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Podrobneje po dnevih 

Na portalu Ciklon.si / Srednjeročna napoved navajajo, da bo jutri večinoma sončno z jutranjo in dopoldansko meglo po nižinah, ki lahko nastane tudi ob morju. Najvišje temperature bodo med 20 in 25 stopinjami Celzija.

V ponedeljek bo večinoma sončno, z jutranjo in dopoldansko meglo po nižinah, ki lahko nastane tudi ob morju. Najvišje temperature bodo še za stopinjo višje kot jutri.

V torek bo sprva večinoma sončno, z jutranjo in dopoldansko meglo po nižinah, ki lahko nastane tudi ob morju. Popoldne se bo oblačnost od zahoda povečala, zapihal bo jugozahodni veter, najvišje temperature bodo še vedno podobne.

V sredo bo prva ohladitev prihodnjega tedna. Kot napovedujejo na omenjenem portalu, bo še vedno sicer deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo, tu in tam se bodo pojavljale manjše krajevne padavine. Hladneje bo, najvišje temperature bodo med 15 in 20 stopinjami.

V četrtek bo pretežno oblačno, na zahodu lahko pade kakšna kaplja dežja, najvišje temperature bodo med 14 in 20 stopinjami, v petek pa nas bo predvidoma prešla nova vremenska fronta, meja sneženja se bo popoldne začela spuščati, na Primorskem bo zapihala burja, drugod severni veter.

Split dalmacija Svet Split že drugi dan zapored podrl temperaturni rekord zima Ljubljana Napoved Svet Letošnjo zimo bo krojila La Niña

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • drecos123 22:07 29.oktober 2022.

    ze panika in lazi te butaste laznive srednjročne ciklon, lazejo stalno in vsako leto

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 19:07 29.oktober 2022.

    Nebuloze. Butaste napovedi. Baba Vanga bi bolje zadela