Slovenija
1444 ogledov

Volilna napoved: Pahorju dobrih 52 odstotkov

Volitve 2017 Rokovanje Šarec Pahor
1/18
Anže Petkovšek
Volilna napoved agencije Mediana kaže, da bo za Boruta Pahorja glasovalo 52,2 odstotka volivcev, za Marjana Šarca pa 47,8 odstotka glasov.

Po podatkih Državne volilne komisije je po približno dvanajstih odstotkih preštetih glasov za Boruta Pahorja glasovalo 53,26, za Marjana Šarca pa 46,47 odstotka volivcev. Pričakuje se, da bo večina glasov preštetih okoli 20.30. Na predčasnem glasovanju, v katerem je glasovalo prek 26 tisoč volilnih upravičencev so Pahorju namenili 52,95 odstotka glasov, Šarcu pa 47,05.

Volilna napoved agencije Mediana kaže, da je Pahorja podprlo 52,2 odstotka volivcev, za Marjana Šarca pa naj bi glasovalo 47,8 odstotka volivcev.

Volitve 2017 Marjan Šarec Napeto bo Slovenija Virant: Omrežje tranzicijske levice stavilo na Šarca in mu odprlo pot v medije

Pri Pahorju pričakujejo zmago

V štabu Pahorja, ki je tokrat v predverju hotela Union, nestrpno pričakujejo rezultate današnjega glasovanja. Pahorjevi privrženci in zavezniki so se začeli zbirati že nekaj po 18. uri. Tukaj je Dušan Kumer, vodja Pahorjeve volilne kampanje, ki glede na volilno udeležbo, pričakuje zmago Pahorja. "Tisti, ki so zanj prišli glasovat v prvem krogu, so verjetno prišli tudi v drugem, saj ni bilo vmes nič takega, kar bi jih odvrnilo od tega," pravi Kumer, hkrati pa prizna, da popolnoma gotov ni. 

Slovenci so spoznali, da je bilo dovolj novih obrazov. Potrebujemo ljudi, ki imajo kilometrino, politične izkušnje. Borut Pahor je ravno to, mislim, da ne bo nobenega presenečenja. Žal mi je, da imamo drugi krog, da zapravljamo denar, ki bi ga lahko namenili za mlade ali za upokojence.

Karel Erjavec 

Prve rezultate v Pahorjevem štabu pričakujejo tudi predsednik stranke SD Dejan Židan, Matjaž Han, Dušan Levanič, Tanja Fajon in Anja Kopač Mrak

Volitve 2017 štab Boruta Pahorja Slovenija V Pahorjevem štabu na trnih: "Tesno bo!"

V Kamniku ni vidnejših politikov 

V štabu Šarca v Kamniku ni vidnejših in bolj znanih politikov, so le strici in tete Marjana Šarca, kot so se v šali poimenovali v volilnem štabu. Narezek je pripravljen, imajo pivo, a ne šampanjca, tako kot ga tudi ni bilo v prvem krogu.

To je zelo dober rezultat, glede na to, da smo na začetku kampanje vse sorte poslušali, češ da nimamo šans. Preštetih je šele pet odstotkov glasov, počakajmo, da se preštejejo vsi, pa bomo videli. 

Marjan Šarec

Predsednika volimo že šestič

V drugem krogu smo šestič v zgodovini samostojne republike volili predsednika. Volivci so se lahko med kandidatoma odločali na več kot 3000 voliščih. 

V prvem krogu 22. oktobra je največ glasov med devetimi kandidati, in sicer 47,21 odstotka, prejel Pahor, a za izvolitev bi jih potreboval več kot polovico, Šarec pa je prepričal 24,76 odstotka tistih, ki so prišli na volišča.

Nizka volilna udeležba

Na volišča je pred okoli tremi tedni prišlo 44,24 odstotka vseh volilnih upravičencev, kar je ena od najnižjih volilnih udeležb. Po zadnjih podatkih, ki še niso končni, je bila volilna udeležba danes 31,28 odstotna. Največ jih je glasovalo v Kamniku, kar 44,2 odstotka.

Volitve 2017 Obvestilo Slovenija Do 16. ure je volilo manj ljudi kot v prvem krogu volišče Slovenija Kakšna je volilna udeležba? Do 11. ure najvišja v Kamniku

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.