Slovenija
16 ogledov

Prevozniki optimistično v nov teden

Andrej Klobasa, OZS (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Avtoprevozniki so prepričani, da jim ta konec tedna ni treba groziti z zaporo ceste. Verjamejo, da so prometnemu ministru odprli veliko poti in da bo ta uredil, da bodo vozniki konec tedna skozi Karavanke neovirano vozili domov na počitek. Vlačič in Pahor sta o tem zjutraj že govorila.

Predsednik sekcije za promet pri OZS Andrej Klobasa je prepričan, da ta petek ne bo zapore ceste zaradi prepovedi tovornega prometa skozi predor Karavanke, ki ga je enostransko razglasila Avstrija. Prometnemu ministrstvu bo uspelo urediti težavo, meni, saj so ministru Patricku Vlačiču sami prevozniki odprli veliko poti. Sicer ne misli, da bi bil premier Borut Pahor pri posredovanju uspešnejši, "ampak zadeve bo treba reševati na višji ravni". Sicer je pripravljen poklicati avstrijskega kanclerja, če ga ne bosta ne Vlačič ne Pahor. "To pot stavim na ministra, da mu bo uspelo. Zakaj mu ne bi," je optimističen Klobasa. Zdaj imajo vajeti v rokah ostali, prevozniki pa bodo tudi sicer delovali naprej, da ne bi prišlo do kakršnihkoli blokad.

S prometnega ministrstva sporočajo, da zadevo intenzivno rešujejo, minister se je zjutraj o tem pogovarjal tudi s predsednikom vlade. Več bodo povedali v prihodnjih dneh.

Komentarjev 4
  • jurij 19:38 08.avgust 2011.

    Klobasa je navadno gobezdalo.Če je tak junak, zakaj a ni uresničil svojih groženj?

  • trimix 11:01 08.avgust 2011.

    a se vam ne zdi da to ni glavna tezava....ampak da je grozljivo, da je en Klobasa bolj uspesen in kompetenten sogovornik avstrijcem kot drzavni prometni minister? Jaz bi se na Vlacicevem mestu od sramu skril globoko pod zemljo za ...prikaži več nadaljnih 20 let...

  • Tupamaros 10:53 08.avgust 2011.

    Ker država ne deluje priplavajo na površje poceni primitivni demagogi.