Slovenija
183 ogledov

Pri Applu končno priznali, koliko je življenska doba iphona

Razbiti telefon Profimedias
Pri računalniškem gigantu Applu, znanem po svojem pametnem telefonu iphone, so končno pojasnili, koliko časa bo iphone brez nadgradenj programske opreme pričakuje deloval.

V Applovem iphonu ni nikakršnega skrivnostnega čipa, ki bi po določenenm času povzročil samouničenje in lastnika telefona prisilil v nakup novega.

Tudi zato so se pri Applu po dolgotrajnem oklevanju le odločili pojasniti, koliko je življenjska doba iphona. V podjetju iz Cupertina so pojasnili, da ima njihova programska oprema življenjski cikel tri leta, piše Forbes.

Tudi starejše mogoče nadgraditi

Pri Applu so pojasnili, da so po letih uporabe naprav pri prvih lastnikih naprav izračunali, da Mac OS X operacijski sistem, narejen za računalnike Macintosh (prednameščen je že na vseh Applovih računalnikih), deluje tri leta.

Razkili so tudi povprečno življenjsko dobo applove pametne ure, prenosnika in TV naprav. Ure naj bi prav tako delovale zgolj tri leta, TV naprave pa 12 mesecev več. 

Pri Applu so pojasnili tudi, da je možno tudi podaljšati življenjsko dobo, pri MacBook Pro tudi na šest let. To pa predvsem po zaslugi zamenjave nekaterih delov in posodobitve operacijskega sistema na nekaterih starejših napravah.

Enako velja za podaljšanje življenjske dobe iphonov, saj bo moč nadgraditi tudi programsko opremo starejših telefonov in jim tako podaljšati življenje.

Komentarjev 13
  • blueone 21:35 17.april 2016.

    Pa še to dodam Jurcag, boš moral boljše argumente najdit, ker tile res nimajo smisla :-)

  • blueone 21:30 17.april 2016.

    5 let ti ni delal, ker je 4s prišel ven novembra 2011...tako,da ti ni mogel 5 let delati, pa tudi, če si ga kupil med prvimi...princip je princip

  • AnzeSmolej 17:34 17.april 2016.

    zelo verjetno. Kajti moja tašča uporablja iphone 5 in dela ko urca. Ni pa nikoli priklopljen na net oz. 1x letno če rabi kakšno aplikacijo. Zelo verjetno dobijo ljudje preko neta kakšen update, ki "zabaše" telefon.