Slovenija
963 ogledov

Pri Bratuškovi začenjajo priprave na volitve

Alenka Bratušek Saša Despot predstavitev kandidatke za ministrico za infrastrukturo Alenke Bratušek pred odborom DZ za infrastrukturo, okolje in prostor
Svet SAB je danes potrdil predlog predsednice stranke Alenke Bratušek, da začnejo priprave na predčasne volitve.

Organi stranke SAB so zasedali danes popoldne, na dnevnem redu pa je bila razprava o aktualnem političnem dogajanju in o tem, kako bo stranka po odstopu predsednika vlade Marjana Šarca nadaljevala z delom.

Svet stranke je tako potrdil predlog Alenke Bratušek, da stranka začne priprave na morebitne predčasne volitve, vzpostavi volilni štab in začne s postopki evidentiranja kandidatk in kandidatov, so v sporočilu za javnost zapisali v stranki. Vnovič so tudi izrazili prepričanje, da bodo svoj volilni rezultat glede na zadnje volitve leta 2018 še izboljšali in dobili sedem do osem poslanskih mandatov.

Podprli pobudo za oblikovanje projektne vlade

Projektna vlada naj bi - tako SAB - do predčasnih volitev omogočila sprejem sprememb volilne zakonodaje, skrajšala čakalne vrste v zdravstvu, sprejela zakon o dolgotrajni oskrbi in zagotovila pogoje za lažji dostop mladih do nakupa prvega stanovanja.

Pobudo za razmislek o oblikovanju take projektne vlade je Bratuškova v začetku tedna poslala vsem parlamentarnim strankam z izjemo SDS, ki spremembe volilne zakonodaje z ukinitvijo volilnih okrajev kategorično zavrača. Tako se je Bratuškova ta teden sestala s SD, DeSUS in NSi. Slednji se sicer o morebitni koaliciji pogovarjata tudi s SDS. V SMC so napovedali, da se bodo najprej udeležili pogovorov pri predsedniku SDS Janezu Janši, tako da je Bratuškova v prihodnjih dneh izrazila pričakovanje, da bi se sestali prihodnji teden. Vabilo za srečanje so zavrnili v LMŠ, Levici in SNS.

Ob predlogu projektne vlade so v SAB sicer ocenili, da izbira med zgolj predčasnimi volitvami ali vlado pod vodstvom SDS ni v nacionalnem interesu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • mirror 11:04 08.februar 2020.

    Edino prepevanje "bandererose" jo še reši, pa še to mogoče ne bo doovlj.

  • mirror 22:02 07.februar 2020.

    Alenka bi spet rada reševala Slovenijo, vendar jo bolj skrbi njena prazna denarnica, ker ne bo svežih prihodkov.

  • mirror 21:43 07.februar 2020.

    Šiviljine mokre sanje........