Slovenija
8751 ogledov

Pri nas! Strela poškodovala deset planincev.

Strela Reševalni pas/Twitter
Do dogodka je prišlo okrog treh popoldne.

Strela naj bi večkrat udarila na območje, kjer so bili pohodniki, poročajo s PU Kranj. Skupina 17 planincev se je namreč vračala s Triglava proti Malemu Triglavu in Kredarici. Po podatkih policije je udar strele huje poškodoval enega planinca, ki zaenkrat ni v življenjski nevarnosti, druge pa lažje.

Ekipa gorskih reševalcev je s policijskim helikopterjem na območje Triglava priletela v normalnem vremenu, ki se je vmes zelo poslabšalo in zahtevalo pristanek helikopterja, poročajo s kranjske policijske uprave.

Ekipa je zaradi tega začela s klasičnim reševanjem, pri čemer so s pomočjo še drugih pohodnikov, gorskega vodnika in osebja Kredarice vse udeležence udara strele uspešno pospremili do Kredarice. Enega so morali nositi, ekipa policijskega helikopterja pa je z letom omogočila, da so vsi poškodovanci dobili pomoč zdravnika in reševalcev, so sporočili s policije.

Zaradi večjega števila poškodovanih in slabega vremena je bil aktiviran tudi helikopter Slovenske vojske in gorski reševalci, ki pomagajo pri reševanju in poskušajo opraviti transport vsaj huje poškodovanega pohodnika v zdravstveno ustanovo. Intervencija pa po navedbah policije tako še poteka.

strela, neurje BOHINJ Gorenjska Strela udarila v planinca Gorski reševalci reševanje nesreča v gorah helikopter nevarno Popotnik "Preden me je 'zmanjkalo', sem imel občutek, kot da nisem v svojem telesu"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 19:37 15.julij 2022.

    Danes so bile napovedane nevihte ! Gora ni nora .....