Slovenija
21579 ogledov

Pri preiskavi naleteli na Tino Gaber

tina gaber, robert golob Profimedia
Rok Snežič se brani z obtožbami na račun Tine Gaber.

Preiskovalna komisija glede nezakonitega financiranja političnih strank, ki jo je doslej vodila poslanka Svobode Mojca Šetinc Pašek, je v preiskavi naletela tudi na partnerico Roberta Goloba, Tino Gaber, je razkrila sinočnja oddaja Tarča na TV Slovenija. Gre za ugotovitve v delu poročila, ki je tajen in so ga poslanci obravnavali na zaprti seji. 

Mahnič: To je razlog, da je morala Šetinc Pašek oditi

Poslanec SDS Žan Mahnič je menil, da je ravno to razlog, da je Svoboda Mojco Šetinc Pašek izključila iz stranke, Šetinc Pašek pa je poudarila, da Tina Gaber ni predmet preiskave preiskovalne komisije. Tamara Vonta, ki je po odstavitvi Šetinc Pašek prevzela vodenje preiskovalne komisije, je ugotavljala, da je "imela Golobova partnerica, preden sta se spoznala, svoje življenje". 

Sinočnja Tarča je bila namenjena predvsem financiranju političnih strank in s tem povezanim vmesnim poročilom preiskovalne komisije v državnem zboru, ki je bilo predano policiji in tožilstvu ter povezavam Roka Snežiča s SDS.  Sodelovali so Soniboj Knežak (SD), Mojca Pašek Šetinc (nepovezana poslanka), Tamara Vonta (Svoboda), Žan Mahnič (SDS), Aleksander Reberšek (NSi).

Snežič se brani z obtožbami na račun Gaber

Eden od zaslišanih na preiskovalni komisiji, Klemen Nicoletti, znan iz zgodbe s hitrimi testi za covid v času Janševe vlade, je na vprašanje, kdo mu je predstavil Roka Snežiča, odgovoril, da je bila to Tina Gaber, njegova nekdanja partnerka. Snežič se na zaslišanju pred preiskovalno komisijo konec februarja 2022 ni spomnil, da bi spoznal Nicolletija, za včerajšnjo Tarčo pa je dejal, da gospoda Nicolettija bežno pozna. "Predstavilo mi ga je celo njegovo takratno dekle, moja prijateljica Tina Gaber, ki je trenutno prva dama Slovenije." Ob tem je menil tudi, da je Tina Gaber povezana s posli pri piramidni shemi trženja nepremičnin BeReal. 

Nicoletti, ki je bil prokurist podjetja v Ljubljani, naj bi na tajnem zaslišanju povedal, da je bila v podjetju BeReal zaposlena tudi Tina Gaber, nastopala je v promocijskih posnetkih te piramidne sheme. Samo v slovensko podružnico naj bi se v pol leta steklo 42 tisočakov, kam je šel denar po tem, ni znano.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 47
  • lojs 20:26 01.december 2023.

    včeraj je bila spet an boljših oddaj tarča ... reberšak je malo govoril, pa veliko povedal ... je pa res, da je mnogo folka, ki tega ne verjame, čeprav so že slišal za vegeto ... eni pravijo : "cajtngi lažejo" ...prikaži več ... mogoče pa je kaj na tem, kdo bi vedel

  • Luksi 16:07 01.december 2023.

    Banda

  • Friderik1950 15:57 01.december 2023.

    Sem že razlagal, da je pri eni prejšnjih tarč Simič razlagal, da imajo vse stranke obvode za financiranje, pa je zato skrajno nevarno posegati v to materijo, saj se drug drugega bojijo, oziroma živijo v simbiozi. Tako verjamem, da bo ...prikaži več bo afera izzvenea, Tina pa bo tudi izšla iz nje neomadeževana, pa še bolj iskana, ja pa lejpa.