Slovenija
1592 ogledov

Pri Zavašnikovih policija in rubežniki

Lipa Pirniče
Pri Zavašnikovih v Spodnjih Pirničah so se oglasili policisti in rubežniki.

Zaradi dolga, ki naj bi po neuradnih podatkih 24ur.com znašal nekaj 100.000 evrov, so pri Zavašnikovih že zjutraj na vrata potrkali policisti in rubežniki. Iz turističnih hišic, ki so jih pred časom postavili Zavašnikovi, so umaknili turiste, ki morajo zdaj poiskati novo namestitev.

Robert Zavašnik | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Rubežniki s posestva odnašajo pohištvo in druge predmete, odpeljali naj bi tudi mobilne hiške. Robert Zavašnik je za omenjeni portal dejal, da gre za krajo njegovega premoženja. 

Zaradi mobilnih hišk so se Zavašnikovi sicer že pred štirimi leti znašli pod drobnogledom pristojnih organov. Kot navaja portal 24ur.com, naj bi parcele in nepremičnine šle na dražbo, saj naj družina ne bi odplačevala hipotekarnega lizinga. Posojilo je pred dvanajstimi leti vzel Zavašnikov oče, Franc Zavašnik.

Pred klubom Lipa se je leta 2005 zgodila velika tragedija. Množica je do smrti poteptala tri najstnice, zaradi česar je bil Robert Zavašnik obsojen na pet let zapora. Kazni ni odslužil, saj se je do zastaranja skrival na Hrvaškem. Družine umrlih najstnic še niso dobile izplačanih dosojenih odškodnin, ker Zavašnik uradno nima premoženja. 

dezurni@styria-media.si

 

 

 

Komentarjev 3
  • leonardo 09:47 20.april 2023.

    Jaz še danes trdim, da človek ne more biti kriv za stampedo pred njegovo hišo. Pa prosim ne vi meni: Kaj pa če bi tvojega otroka? Ja ne vem kako bi preživel? Gotovo bi si celo življenje očital, da sem ...prikaži več ga spustiv med podivjane ljudi.

  • Avatar NickMason
    NickMason 09:38 20.april 2023.

    Karma je prasica

  • PaPajapopi 08:15 20.april 2023.

    Da bi moj otrok umrl po krivdi nekoga....