Slovenija
27204 ogledov

Prihaja deževje: Tako se bo pomikalo po državi!

Dež Profimedia
Agencija RS za okolje opozarja, da lahko danes in jutri ob lokalnih nalivih izraziteje narastejo posamezni manjši vodotoki in hudourniki.

Vremenoslovci portala neurje.si v prognozi današnjih neviht napovedujejo, da se bodo pojavljale pogoste plohe in tudi kakšna manjša nevihta. "Slednje bodo bolj verjetne v popoldanskem času, zlasti na jugozahodu države," pišejo, a dodajajo, da ob morebitnih manjših nevihtah večjih posebnosti ni pričakovati. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 27 °C. 

Na tej povezavi lahko spremljate radarsko sliko padavin.

V noči na soboto pa se bodo po njihovih napovedih padavine od vzhoda okrepile in se do sobote zjutraj razširile nad večji del Slovenije. "Vmes bodo lahko tudi posamezne nevihte, ki bodo najbolj verjetne v severovzhodni Sloveniji. Lokalno bodo možni močnejši nalivi. Jutranje temperature bodo od 15 do 19 °C."

Karta neviht | Avtor: Neurje.si Neurje.si

Kot pojasnjujejo, se nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem nahaja odcepljeno višinsko jedro hladnega zraka. "To se počasi pomika v smeri proti Balkanu in Jadranu. Ozračje je na tem območju zelo nestabilno. Medtem se nad zahodno Evropo krepi območje visokega zračnega tlaka. Nad našimi kraji pihajo vetrovi vzhodnih smeri, ki se bodo v noči na soboto okrepili."

Agencija RS za okolje pa ob tem opozarja, da lahko danes in jutri ob lokalnih nalivih izraziteje narastejo posamezni manjši vodotoki in hudourniki. "Jutri se bodo pretoki povsod po državi zmerno povečali, najprej in najizraziteje na vzhodu Slovenije," dodajajo.

Preverite tudi srednjeročno napoved, ki kaže, da je pred nami daljše obdobje bolj svežega vremena.

Oblačno vreme oblaki pretežno vreme Slovenija Še kolcalo se nam bo po vročini: Srednjeročna napoved prav nič obetavna

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.