Slovenija
195250 ogledov

Prihaja huda ura, tako se bodo pomikale nevihte

vreme dež nevihta ploha sodra toča Profimedia
Krajevne plohe in nevihte, ki bodo v zahodne kraje dosegle danes zvečer, lahko ponekod prinesejo tudi točo.

Vremenologi portala za napoved vremena in neviht, neurje.si, napovedujejo krajevne plohe in nevihte za danes zvečer in ponoči. Možni bodo lokalni močnejši nalivi in močnejši sunki vetra.

Danes bo sončno in vroče. Najvišje dnevne temperature se bodo po večini gibale med 29 in 32 °C, vročinski val še ne bo popustil. Popoldan bodo nad Avstrijo in severno Italijo začele nastajati krajevne nevihte. Kakšna nevihta lahko popoldan nastane tudi v severovzhodni Sloveniji. Zvečer se bo sistem neviht začel pomikati v smeri zahodne Slovenije. Obstaja nevarnost toče.

Nastajale bodo nevihte predvsem na območjih Gorenjske, Primorske in Notranjske. Zvečer bodo tako predvsem na severnem Primorskem možne močnejše nevihte, tudi neurja z močnim vetrom, nalivi in točo. Toča lahko tam lokalno preseže debelino 4 cm. Kakšna močnejša nevihta v popoldanskem času ni povsem izključena tudi v Prekmurju.

Kakšni so obeti?

Po dolgem vročinskem valu se bo kmalu osvežilo. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Že dopoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki bodo sredi dneva in popoldne pogostejše. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 21 do 26, na Primorskem do 29 stopinj Celzija.

Napoved Slovenija Vremenski ekstremi v ZDA in Evropi, to nas čaka v prihodnjih dneh!

dezurni@zurnal24.si


 

Komentarjev 1