Slovenija
15095 ogledov

Prihaja najhujša hladna fronta letošnjega poletja

strele
Mednarodni vremenski portali opozarjajo: Najhuje bo v Sloveniji in na Hrvaškem.

Hladna fronta nas bo zajela v soboto ali v noči na nedeljo. Takrat vremenoslovci napovedujejo padavine povsod po Sloveniji in tudi krepko ohladitev.

V nedeljo čez dan bo v notranjosti lahko morda temperatura kje tudi le okoli 15, na Primorskem okoli 20 stopinj Celzija, pravijo na agenciji za okolje.

Lahko bi rekli, da se bo poletna vročina verjetno z naslednjim koncem tedna zaključila, še poudarjajo na Arsu in dodajajo: "V prihodnjem tednu bodo temperature blizu 25 stopinj, ob jutrih tam okoli 10 do 12 stopinj Celzija. Bo kar prijetno vreme zadnje dni avgusta, ampak poletne vročine okoli 30 stopinj zelo verjetno letos ne bo več."

Svetovni vremenski portali napovedujejo, da bo fronta, ki bo za vikend prečkala Slovenijo, prinesla največjo ohladitev tega poletja. Opozarjajo tudi, da bi lahko zahodni del države zaradi močnega dežja prizadele poplave.

Oblaki Napoved Slovenija Sneg lahko pobeli vrhove, temperatura celo pod 10°C?!

Takšna ohladitev proti koncu avgusta ni nič nenavadnega in je razmeroma pogosta. Dež bo zagotovo dobrodošel, saj v večjem delu države v avgustu zaostajamo za dolgoletnim povprečjem, so še navedli vremenoslovci.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • praufo 11:33 23.avgust 2018.

    bajte so tako pregrete, da se sploh poznalo ne bo

  • kana 11:33 23.avgust 2018.

    pa kaj paničarite, zaboga.

Sorodne novice