Slovenija
22684 ogledov

Tudi Arso napoveduje izrazito ohladitev in sneg

Kredarica sneg Printscr Arso
Pripravite dolge rokave! Precej se bo ohladilo.

Za vikend mo že poročali, da se konec tedna obeta sprememba vremena z izrazito ohladitvijo. Sedaj jo napovedujejo tudi pri Agenciji za okolje. "Nekaj dni bo še vroče, ob koncu tedna nas čaka izrazita ohladitev," pišejo na spletni strani Arsa.

Po osvežitvi, ki smo jo imeli v torek, 14. avgusta, se je temperatura po nižinah znova povzpela nad 30 stopinj Celzija. V nedeljo so najvišjo temperaturo izmerili na Letališču Portorož, kjer so namerili 34,7 stopinj Celzija. V Biljah pri Novi Gorici je bilo 33,9 stopinj Celzija, v Murski Soboti 33,1 in na Letališču Cerklje ob Krki 32,7 stopinj Celzija.  

Oblaki Napoved Slovenija Sneg lahko pobeli vrhove, temperatura celo pod 10°C?! Dež v kampu Vreme Slovenija Prihodnji konec tedna "zlom" poletja

Najvišje temperature so za kakšno stopinjo ali dve nižje od tistih, ki smo jih izmerili v vročinskem valu ob koncu junija in v začetku avgusta. "Vročino lažje prenašamo tudi zaradi manjše zračne vlage ter zaradi nižje jutranje in večerne temperature," pišejo pri Arsu. "Podobno vroče in precej sončno bo vse do petka, ko se bo že poznal vpliv izrazite hladne fronte, ki bo dosegla zahodno in dele srednje Evrope. Kakšna nevihta bo možna tudi pred tem izrazitejšim dogajanjem."

Kako izrazita bo ohladitev?

"Dokaj zanesljivo kaže, da bo ohladitev, ki nas bo dosegla v soboto ali nedeljo, izrazita," pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo ostale pod 25 stopinj Celzija, v nedeljo zelo verjetno tudi pod 20 stopinj. Najvišje vrhove gora bo pobelil sneg."

Takšna ohladitev proti koncu avgusta ni nič nenavadnega in je razmeroma pogosta. "Po ohladitvi se bo postopoma spet segrelo, a verjetno izrazite vročine ne bo več," še napovedujejo pri Agenciji. "Dež bo zagotovo dobrodošel, saj v večjem delu države v avgustu zaostajamo za dolgoletnim povprečjem. Podrobneje o prihajajoči hladni fronti pa v naslednjih dneh."

Poletje Vreme Slovenija Takega tedna letos še ni bilo!

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • miho 17:08 20.avgust 2018.

    Tale je kriv: https://www.zurnal24.si/slovenija/kateri-stranki-katero-ministrstvo-314794

  • franc959 16:42 20.avgust 2018.

    https://www.amazon.de/Chemtraili-nad-nami-razkrivanju-globalnem/dp/1543101461/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1534775539&sr=8-2&keywords=franc+furland