Slovenija
25 ogledov

Prihajajo nazaj na trg

Za podjetje M Tom dela v najetih prostorih nekdanjega Toma za zdaj deset ljudi. Žurnal24 main
M Tom. Nekaj nekdanjih tomovcev se je združilo in ustanovilo novo podjetje.

Puščava, Mokronog. Iz nekdanjega Toma je nastalo novo podjetje oblazinjenega pohištva M Tom. “Ne gre za pravnega naslednika Toma, skupni so le del imena in zaposleni,” je na včerajšnji novinarski konferenci povedal direktor Dušan Skerbiš.

Najprej za Tomove kupce
Podjetje smo ustanovili predvsem zato, da vsi, ki smo izgubili delo v Tomu, znova začnemo delati tisto, kar najbolj znamo. Združili smo svoje znanje, sposobnosti in voljo ter ustanovili podjetje, ki bo nadaljevalo proizvodnjo sedežnih garnitur,” je pojasnil.

Pred 20 leti sem pripeljal program v Mirnsko dolino; če nam je uspelo takrat, nam bo tudi zdaj.
Dušan Skerbiš

Trenutno je v podjetju s podjemno pogodbo zaposlenih deset ljudi. Delajo sedežne garniture, za katere so kupci že lani vplačali avanse nekdanjemu Tomu. “Naredili smo že 80 odstotkov vseh sedežnih garnitur,” je izpostavil Skerbiš.

Najeli prostor za delo
V prvi fazi pričakujejo od 20 do 30 zaposlitev, pozneje pa, če jim bo uspelo dobiti dovolj naročil, še več. Delo poteka v Mokronogu na 300 kvadratnih metrih prostora v nekdanjem Tomu, za kar so s stečajno upraviteljico Toma podpisali pogodbo o najemu.

Darilo vrtcu
Program. Podjetje se želi na trgu predstaviti z inovativno ponudbo in poudarkom na ekologiji. Tako že razvija svoje izdelke, v ospredju pa je za zdaj program lahkih sedežnih garnitur. Sedežno garnituro v izvedbi za otroke je včeraj poklonilo Vrtcu Mokronožci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.