Slovenija
42952 ogledov

Prihajajo zelo hude ure

Nevihtni oblaki. Shutterstock
Agencija za okolje je izdala opozorilo za današnji dan.

Danes in jutri se bodo pred hladno fronto pojavljale krajevne padavine, predvsem plohe in nevihte. "Možna bodo tudi neurja, predvsem močni nalivi in sunki vetra, tudi toča seveda ni izključena. Zato bodo lahko narasli hudourniki in manjši vodotoki," opozarjajo vremenoslovci na Arsu.

Do nedelje zjutraj bo dež ponehal predvsem na jugozahodu, dopoldne pa postopno tudi drugod. Popoldne bo spremenljivo oblačno, možna bo še kakšna manjša ploha. Ponekod bo pihal veter severnih smeri, na Primorskem pa šibka do zmerna burja, ki bo popoldne oslabela.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

V ponedeljek bo sprva precej jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Sredi dneva in popoldne bo občasno zmerno oblačno, možne bodo posamezne, manjše plohe.

Jesen Vreme Slovenija Dolgoročna vremenska napoved za jesen

5- do 10-dnevna napoved

Od ponedeljka do sobote bodo na vreme pri nas vplivale višinske doline hladnega zraka, ki bodo valovile prek jugovzhodne in srednje Evrope. V prvi polovici prihodnjega tedna se bo pri tleh okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v drugi polovici tedna predvidoma oslabelo. Lega višinskih motenj je še zelo negotova.

"Od ponedeljka do četrtka kaže na delno do pretežno jasno vreme z najvišjimi dnevnimi temperaturami med 20 in 25 stopinj Celzija. Verjetnost za padavine je majhna. V petek in soboto se bo verjetnost za padavine spet povečala. Od ponedeljka do srede bodo nad nami prevladovali severni vetrovi, nato kaže, da se bo veter spet obračal na jugozahodno smer," še napovedujejo na Arsu.

Dež Vreme Slovenija Ste pripravljeni na tri stopinje Celzija?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar praufo
    praufo 18:47 01.september 2017.

    samo še hude ure, imeli smo cel mesec vročine, zdej pa hude ure, mislim da če par dni dežuje po taki vročini in suši še niso hude ure, ali pač

  • 3ddfd6b2e80cc1fc0eaa6af8b78a605921e2dd16 15:18 01.september 2017.

    Dvomim da bodo "zelo" hude ure.