Slovenija
55071 ogledov

Prihodnji teden nov vremenski zasuk

Aprilsko vreme Profimedia
V prihodnjem tednu nas čaka raznoliko vreme.

Konec tedna, ki je pred vrati, bo v znamenju toplejših temperatur, kot smo jim bili priča v zadnjih dneh. Agencija za okolje za soboto napoveduje, da bo v severni in vzhodni Sloveniji povečini sončno. Drugje bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. V hribovitih krajih na zahodu države bo preteženo oblačno, ni izključeno niti možnost kakšne kaplje dežja. Pihal bo jugozadhodni veter. 

Najnižje jutranje temperature se bodo gibale od 3 do 8, v severni Sloveniji okoli 0. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17 stopinj Celzija. 

V nedeljo bo, kot piše portal neurje.si, na zahodu oblačno z občasnim dežjem, na vzhodu pa bo delno jasno in suho. Največ padavin lahko pričakujejo v Posočju. 

Pozeba lani Mraz tudi jutri Slovenija Kmetje obupani: Uničenje je velikansko, nekaterega sadja praktično sploh ne bo

V ponedeljek bo na severovzhodu države razmeroma sončno, drugje bo več oblačnosti. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Pri neurje.si pišejo, da se bo v ponedeljek v vzhodni Sloveniji lahko ogrelo do okoli 20 stopinj Celzija, drugje pa bodo temperature med 13 in 18 stopinj Celzija. 

V torek bo nad naše kraje prišla hladna fronta. "Zapihal bo severovzhodnik, padavine pa se bodo okrepile in razširile nad vso državo. Meja sneženja se bo ponovno spustila pod 1000 metrov nadmorske višine," pravijo pri neurje.si. Ob tem dodajajo, da je o podrobnostih za zdaj še prezgodaj, saj se izračuni meteoroloških modelov še spreminjajo. Za zdaj pa kaže, da ob prehodu hladne fronte ne bo prišlo do pozebe. 

Od srede do petka bo spet povečini suho vreme, kaže napoved agencije za okolje za obdobje od 12. do 17. aprila. 

vremenska dolgoročna napoved | Avtor: Arso Arso

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.