Slovenija
32 ogledov

Prihodnost Revoza ni odvisna le od pomoči države

Aleš Bratož Revoz Gregor Prebil
Aleš Bratož. Bolj kot odgovor Evropske komisije glede državne pomoči ga skrbi, da se Evropa drži princip ov iz časa gospodarske rasti.

Novo mesto. “Ko bomo prejeli uradni odgovor od komisije, se bomo odločali o nadaljnjih korakih,” je povedal Aleš Bratož, predsednik uprave Revoza, kjer trenutno uvajanje projekta Edison, za katerega naj bi dobili državno pomoč, poteka nemoteno.

Državna pomoč je bila eden od bistvenih elementov, ki je pripomogel k odločitvi, da se začne investicija v projekt, a Bratož poudarja, da ne edini: “Najbolj nas mora skrbeti splošna ekonomska situacija v Evropi, ki nam otežuje poslovanje že danes.” Po njegovih besedah bi se morali v Evropi vprašati, kaj želimo s svojo industrijo in gospodarstvom, in ne skrbeti za principe, ki so veljali med gospodarsko rastjo: “Če bo prva skrb ta, da se ne dodeljuje pomoč podjetjem, kjer je dejavnost v upadu, to ne bo pripomoglo k temu, da bo v Evropi stanje v prihodnje boljše.”

Pet tednov dopusta

Kolektivni dopust bo Revoz imel – avgusta, tako kot po navadi –, bo pa letos trajal pet tednov, kar je več kot običajno, a je to potrebno, kot je pojasnil Bratož, zaradi del na novem projektu, ki jih v krajšem času ne morejo izvesti.

Po naših informacijah pa je te dni Slavko Pungeršič, Revozov sindikalist, v Parizu na pogovorih socialnih partnerjev z vodstvom Renaulta.




Komentarjev 1