Slovenija
142 ogledov

Primc v boj za županski stolček

Aleš Primc Nik Rovan
Aleš Primc je naznanil svojo kandidaturo za župana Ljubljane.

Za ljubljanskega župana bo kandidiral tudi predsednik zunajparlamentarne stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc. Kot so napovedali v stranki, bodo župansko kandidaturo in kandidatno listo stranke za člane mestnega sveta vložili danes popoldne, ko bo Primc pred magistratom tudi predstavil svoj program.

Progam, ki so ga pripravili, obsega deset točk. Med drugim napovedujejo, da bo občina aktivno sofinancirala projekte za namestitev dvigal v vse bloke in večnadstropne hiše, ki jih še nimajo.

 

 

Primc, ki sicer s svojo stranko Glas za otroke in družine doslej ni bil prisoten v ljubljanskem mestnem svetu, je tudi aktiven predstavnik koalicije Za otroke!, s katero so prejšnji teden v DZ vložili pobudo za razpis zakonodajnega referenduma o nedavno sprejetih spremembah družinskega zakonika.

V prestolnici se bodo sicer poleg aktualnega župana Zorana Jankovića, ki je na čelu Ljubljane od leta 2006, za župansko mesto po doslej znanih informacijah potegovali še poslanka Levice Nataša Sukič, vodji svetniških klubov SDS in NSi, Igor Horvat in Mojca Sojar, skupna kandidatka strank SLS in Naša dežela Tina Bregant, sekretar Piratske stranke Jasmin Feratović in kandidatka zelene stranke Vesna Jasminka Dedić.

Komentarjev 4
  • Svobodnež 10:22 20.oktober 2022.

    Nekateri pa res nimajo občutka o svojih sposobnostih. Kako žalostno.

  • Idioti 20:54 19.oktober 2022.

    Ta očitno ne bo prej nehal , dokler ne dobi 12 glasov od svoje familije ! Škoda , da še tist nacist Hojs ne kandidira , da bi še on dobil 2 glasova - svojega in še mogoče ženinega !