Gorenjska
3047 ogledov

Tudi Gibanje Svoboda s svojim kandidatom za župana

Gibanje Svoboda Kranj
V Mestni občini Kranj smo dobili novega, šestega kandidata za župana na lokalnih volitvah 2022.

Na seji iniciativnega odbora Gibanje Svoboda Kranj so člani soglasno podprli Srečka Barbiča kot skupnega kandidata Gibanja Svoboda Mestne občine Kranj. Srečko Barbič je rojen Kranjčan, star 50 let. Po izobrazbi je organizator dela, zaposlen v inženirskem podjetju Lokainženiring kot direktor podjetja in večinski lastnik. Je član Upravnega odbora Gospodarske zbornice za Gorenjsko, Razvojnega sveta za Gorenjsko, Član združenja za inženiring pri Gospodarski zbornici Slovenije. Velik del prostega časa ob tem nameni vodenju najuspešnejšega kluba v smučarskem teku in biatlonu v Sloveniji Tekaškemu smučarskemu klubu Triglav Kranj. Je tudi podpredsednik Zbora za teke pri Smučarski zvezi Slovenije.

»Mestna občina Kranj je moje mesto - speča Trnuljčica, ki jo je treba zbuditi. Zbuditi potencial, ki ga mesto ima. Kranj razvojno vse bolj zaostaja za primerljivimi mestnimi občinami. V tem vidim izziv, da povrnem mestu nekdanji sijaj. Izzivov je veliko in ob skupnem sodelovanju s sodelavci, z občankami in občani, vidim moč in priložnost, da Kranju damo veter in zagon za vse naslednje generacije,« ob tem izpostavlja kandidat Gibanja Svoboda za župana Mestne občine Kranj Srečko Barbič.

V Kranju je tako do sedaj znanih šest kandidatov za župana, in sicer poleg Barbiča še Igor Velov, ki kandidira s podpisi občanov s svojo Listo za razvoj Kranja, dosedanji župan Matjaž Rakovec, ki ga podpira stranka SD, Ivo Bajec, ki ga podpirajo SDS, NSi in SLS, Zoran Stevanović s svojo stranko Resni.ca ter Aleksander Svetelj, ki ga podpira Več za Kranj.

LOKALNE VOLITVE Gorenjska Znan še en županski kandidat Zoran Stevanović LOKALNE VOLITVE Gorenjska Bo boj za županski stolček enak kot pred štirimi leti? LOKALNE VOLITVE Gorenjska V župansko tekmo se vključuje tudi Več za Kranj Igor Velov LOKALNE VOLITVE Gorenjska Peti kandidat za župana Kranja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.