Slovenija
5 ogledov

Primorski posli na tapeti

Dušan Černigoj Saša Despot
Sodišče. Začeli sta se sojenji Dušanu Črnigoju in nekdanji upravi Iskre Avtoelektrike.

V Novi Gorici se je danes začel kazenski postopek proti bivšemu predsedniku uprave Primorja Dušanu Črnigoju, ki naj bi se okoristil z nakupom delnic Stavbenika. Tožilstvo mu očita, da je leta 2001 kot prvi mož Primorja zlorabil položaj pri prodaji in nakupu delnic Stavbenika.

Črnigoj krivdo zanika

Obtoženi naj bi s tem sebi in drugim prinesel premoženjsko korist, Primorju pa povzročil za skoraj 1,5 milijona evrov škode. Krivdo je zanikal in poudaril, da odločitev ni sprejemal sam ter da se s Stavbenikom tudi ni osebno ukvarjal. Njegov odvetnik pa je izpostavil, da se je s pripojitvijo Stavbenika k Primorju ukvarjal tudi posebni davčni urad, ki ni ugotovil “ne okoriščanja ne oškodovanja”.

Želeli prevzeti družbo

V Kopru pa so začeli soditi nekdanjemu vodstvu Iskre Avtoelektrike (danes Letrike), ki naj bi poskušalo s spornimi poroštvi za potencialne obveznosti in poneverbami prevzeti družbo; tedaj jo je vodil zdaj že pokojni Aleš Nemec.

Obdolženi so Tadej Vidic, Ivan Lisjak, Darjo Stepančič iz Iskre Avtoelektrike in Marijan Groff, ki naj bi bil posrednik pri domnevno spornem poskusu odkupa družbe. Namen nekdanje uprave naj bi bil namreč menedžerski odkup. Ovadbo proti nekdanjemu vodstvu in Groffu so vložili v Iskri Avtoelektriki, ki jih bodo terjali tudi za škodo.

Komentarjev 1
  • privat 08:40 08.marec 2013.

    pa še smešno mu je...