Slovenija
18565 ogledov

Pripravimo se, vsekala bo peklenska vročina

Vročina EPA
Vremenoslovci za širše območje Evrope izdajajo opozorila, tudi naš Arso.

"Predvsem po nižinah Primorske in v mestnih središčih bo danes in v prihodnjih dneh velika toplotna obremenitev," se glasi današnje opozorilo vremenoslovcev z Arsa. Prvi vročinski val v tem poletju, ki je Slovenijo zajel zadnje dni julija, se bo nadaljeval tudi v začetek avgusta. Potem, ko so atlantske vremenske motnje prinesle osvežitev zahodu Evrope, se je namreč vročina preselila na območje srednje Evrope, Alp in severnega Sredozemlja.

Opozorila se vrstijo za širše območje Evrope.

Portal Severe Weather Europe svari pred vročinskim valom; medtem ko se severna območja Evrope še vedno soočajo z ekstremno visokimi temperaturami, ki presegajo 30 stopinj Celzija, se bo Iberijski polotok kopal v vročini s temperaturami nad 40 stopinj.

Na večini območij na Portugalskem kot tudi v osrednji, južni in zahodni Španiji bodo izmerili temperature nad 40 stopinj, lokalno celo do 45, opozarja omenjeni vremenski portal. Vročina naj bi vztrajala do nedelje, temperature naj bi dosegale od 5 do 7 stopinj višje vrednosti od povprečja.

Vročina Neobičajno Svet Strokovnjaki odgovarjajo, kaj se dogaja z vremenom

Z vročinskim valom se sooča tudi Hrvaška, kjer številni Slovenci preživljajo počitnice. Kot napovedujejo hrvaški vremenoslovci bo tokratni vročinski val vrhunec dosegel danes popoldne, v nekaterih predelih jutri. Opozorilo so izdali za celotno območje države, živo srebro se bo povzpelo do 36 stopinj.

Kako kaže pri nas?

"Predvidoma bo vročinski val pri nas vztrajal večji del tega tedna. Zaenkrat sicer ne kaže, da bi se vročina bistveno stopnjevala, a toplotna obremenitev se povečuje tudi s samim trajanjem vročine.Tudi v tem vročem obdobju lahko, predvsem v hribovitem svetu, v popoldanskih urah nastane kakšna vročinska nevihta," napovedujejo na Arsu.

Najvišje današnje temperature bodo do 34 stopinj; podobno bo jutri, ko bo ravno tako sončno z možnostjo popoldanskih vročinskih neviht. Tudi v noči na četrtek je zlasti na vzhodu možna kakšna ploha ali nevihta.

V četrtek in petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem popoldne bodo nastajale nevihte, ki bodo pogostejše na vzhodu države. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem šibka burja.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Oblaki, Baltiško morje Smrtni primer Svet Morje je polno nevarnih bakterij in parazitov

Od 3. do 8. avgusta

"Iznad Atlantika bo nad večji del Evrope segalo območje visokega zračnega tlaka. V višinah bodo prevladovali vetrovi severnih smeri. Nad južno Evropo in Sredozemljem bo vztrajala poletna vročina, alpske dežele in kraji severno od Alp pa bodo občasno deležni neviht in osvežitve," vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Dodajajo, da bo vročina predvidoma še vztrajala, občasno bo lahko kakšen dan manj vroče. V popoldanskem ali večernem času bodo predvsem v hribovitih krajih možne vročinske nevihte. Najvišje temperature bodo večinoma od 30 do 34 stopinj Celzija. 

Vročina - Španija Vreme Svet Evropo čaka pekel. Prihaja ekstremna vročina

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Lavdan 21:38 31.julij 2018.

    Občutek imam, da bi z največjim veseljem napisali, da bo jutri vojna. Zganjate paniko brez potrebe, saj vas poznamo in ste samo smešni.

  • Jasmine_Drummond 15:36 31.julij 2018.

    V tem mesecu sem na spletu delal 32458 $ in sem študent s polnim delovnim časom. Uporabljam spletno poslovno priložnost, o kateri sem slišal, in sem naredil tako veliko denarja. Zelo je prijazen do uporabnika in tako sem srečna, da ...prikaži več sem izvedela o tem. To, kar sem počell .... ........... ❥❥❥ ❥❥❥❥ ❥❥❥ www.Earn91.Com

  • satir 12:55 31.julij 2018.

    V Banovcih je živo srebro pokazalo 42 stopinj..... na koncu pa prebereš da res ampak v bazenu s termalno vodo.