Svet
24169 ogledov

Vremenski šok v Dalmaciji

Nevihtni oblaki
Vreme še vedno preseneča.

Medtem ko se je ostali del Dalmacije skoraj kuhal spričo visokih temperatur, se je na otoku Žirje danes temperatura spustila le na 18 stopinj Celzija. Kot poroča portal Šibenik Meteo, je otok zajela močna nevihta, v zelo kratkem času je na kvadratni meter padlo kar 31 litrov dežja.

Kot so napovedovali hrvaški meteorologi, se danes popoldne močne nevihte lahko pojavljajo tudi v ostalih delih držve, predvsem v notranjosti in v severnem delu Jadrana. Tudi v Istri so se zgodaj popoldne začele pojavljati padavine; v Buzetu so tako izmerili 22 stopinj Celzija, medtem ko je v istem času jug istre užival pri 32 stopinjah Celzija.

Hrvaški vremenoslovci so sicer za danes izdali rumeno opozorilo zaradi velike verjetnosti za močne nevihte po vsem delu Hrvaške. Podobno vreme bo tudi za konec tedna, na istem območju, kjer se je danes tako iznenada ohladilo, pa naj bi se že v prihodnjih dneh živo srebro povzpelo celo do 37 stopinj Celzija.

Sonce Slovenija Prihaja vročinski val, prvi to poletje Vročina - Španija Vreme Svet Evropo čaka pekel. Prihaja ekstremna vročina

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.