Slovenija
64258 ogledov

Pripravite lopate. Toliko centimetrov ga bo nasulo danes

kidanje Profimedia
Dele Slovenije bo znova pobelil sneg. Imamo napoved, koliko centimetrov ga bo padlo. Kje bo najhuje? Preverite spodaj.

Znova bo treba kidati. Vremenska napoved, ki so jo sinoči izdali pri Meteoinfo Slovenija, namreč kaže na obilnejše padavine na Kočevskem, Dolenjskem in Beli Krajini, predvsem v višje ležečih predelih. "Rahle padavine, ki bodo jutri dopoldne nastajale predvsem na vzhodu in jugu Slovenije, se bodo popoldne nekoliko okrepile in se do večera razširile nad vso državo," so zapisali na svojem Facebook profilu. 

Večja pošiljka snega predvsem nad 500 metri

Kot smo zdaj od njih že dobro vajeni, so s svojo napovedjo in analizo izdali tudi napoved, koliko centimetrov bo zapadlo. "Ker bo k nam dotekal toplejši zrak, bo po nižinah večinoma deževalo ali pa se bosta mešala dež in sneg, ves čas pa bo snežilo nad okoli 500 metrov, kjer lahko do konca dneva predvsem na Kočevskem, Dolenjskem in v Beli krajini zapade od 5 do 10, nad 800 metrov lokalno morda tudi 15 centimetrov snega," so dodali. 

Tudi četrtek bo obarvan v belo

Kot dodajajo pri Meteoinfo, se bodo padavine bodo nadaljevale tudi v noč na četrtek, ko bodo lahko okoli 10 centimetrov snega dobili tudi v višjih legah preostalega dela države, medtem ko bodo nižje ležeči kraji predvidoma ostali kopni ali pa jih bo le malo "pocukralo".

cesta noč zima sneg Slovenija Sveža napoved: V teh krajih bo jutri zapadlo največ snega!

Burja na Primorskem

Tudi pri Meteoinfo opozarjajo na to, da se bo na Primorskem danes znova okrepila burja, ki povzroča preglavice že kar nekaj časa. Sunki naj bi po njihovih napovedih dosegali tudi do 120 kilometrov na uro. "Drugod bo pihal okrepljen severovzhodni veter," so zaključili. 

Zima Vreme Slovenija Jutri sneg, nato pa ...

Obeti

Arso v svoji napovedi piše, da bodo v četrtek popoldne prenehale. V petek bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. V soboto bo povečini sončno. Ponekod po nižinah bo zjutraj kratkotrajna megla, so zaključili v svoji napovedi.

Denver sneg Vremenske težave Svet Hrvaška. Za nekatere predele rdeče opozorilo. sneg Ljubljana Slovenija Slovenija Pozor, v sredo nova pošiljka snega, tukaj ga bo zapadlo največ
Komentarjev 4
  • Avatar NickMason
    NickMason 16:58 01.marec 2023.

    Malce naletava na Kočevskem ,kot da ga ni ,pa pišete kot da je vojna izbruhnila,

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 10:37 01.marec 2023.

    Že celo dopoldne kidam pa ga še vedno ni na kupu niti en cm.

  • Avatar pantani
    pantani 09:31 01.marec 2023.

    Matr ste prtegneni s temi naslovi!!!