Slovenija
3598 ogledov

Pripravite se, tudi danes bomo imeli nevihte

Nevihte
Včeraj je bilo po Sloveniji zaradi nalivov, neviht in močnih sunkov vetra veliko nevšečnosti. Meteorologi opozarjajo tudi danes.

Na Agenciji RS za okolje pravijo, da bo danes spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi padavinami, vmes bodo tudi močnejši nalivi. Najvišje temperature bodo od 19 do 26  stopinj Celzija.

Opozarjajo da bodo predvsem v južni polovici države intenzivne padavine, nevihte z nalivi in močnejšimi sunki vetra: "Te se lahko sredi dneva in popoldne pojavljajo tudi na severovzhodu države."

Jutri lepše vreme

Jutri bo več sonca na zahodu, drugod bo spremenljivo oblačno. Predvsem popoldne bodo še plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 25 do 30 stopinj Celzija.

V torek in sredo bo večinoma sončno, popoldne lahko v hribovitem svetu nastane kakšna ploha ali nevihta.

Vreme jo je zakuhalo

Včeraj se je v večernih urah med neurjem v občini Krško na ceste podrlo več dreves, v mestu Krško pa na več mestih poplavilo glavno cesto, sporočajo z Uprave RS za reševanje. Posredovali so dežurni delavci CGP in Kostaka, ki so očistil odtočne kanale in razžagali ter odstranili podrta drevesa. Gasilci PGE Krško so na Trgu Matije Gubca v Krškem iz kletnih prostorov poslovnega objekta prečrpali približno dva kubična metra meteorne vode.

V večernih urah se je tudi med neurjem v občini Sevnica na ceste podrlo več dreves. Posredoval je dežurni delavec CGP Sevnica, ki je drevesa razžagal in jih odstranil.

V Ptuju je močan veter odkril streho objekta, v Gornji Radgoni so zaradi neurja gasilci PGD Gornaj Radgona izčrpali iz dveh objektov meteorno vodo, v Brežicah je strela udarila v dimnik. Udar strele pa je bil na obali včeraj žal usoden za 71-letnega občana. 

Strela Slovenija Na Primorskem: ubila ga je strela

 

Komentarjev 1
  • Tupamaros 13:41 28.julij 2019.

    Prognoze so kar copy-paste.