Slovenija
13570 ogledov

"Prisilili so me v spolnost s tisoč moškimi"

Zloraba Shutterstock
Pretresljiva življenjska izpoved mlade ženske, ki so jo ugrabili in silili v prostitucijo.

Anna se je iz rodne Romunije v London priselila zaradi študija; zaradi šibke finančne situacije je kmalu morala ob tem najti službo. Honorarno je opravljala delo natakarice, čistilke, inštruktorice matematike.

Leta 2011 je bila z ene izmed temačnih londonskih ulic ugrabljena; storilci so jo preselili na Irsko, kjer je kot spolna sužnja preživela devet mesecev pekla. Sedem let po usodnem večeru je mlada ženska zbrala veliko poguma in moči ter s pomočjo irskega novinarja in književnika Jasona Johnsona vse, kar je doživljala, opisala v knjigi Slave (Sužnja), ki je bila objavljena maja letos, v skrajšani obliki jo je te dni povzel BBC.

Grozili s smrtjo mame

Usodega večera se je vračala domov, bila je skoraj že pri vratih, na glavi je imela slušalke. Že ko je segla v torbo, da bi našla ključe, jo je nekdo zgrabil za vrat, ji prekril usta in jo strpal v zadnji del črnega avtomobila.

V avtu so bili trije ljudje, dva moška in ena ženska. Začeli so jo pretepali in ji pri tem v romunskem jeziku izrekati grožnje. Kričali so, da ji bodo ubili družino v Romuniji, če se bo upirala.  

"Nisem imela pojma, kaj se dogaja in kam me peljejo. Po glavi so mi rojili številni scenariji od trgovine z organi do prostitucije do tega, da me bodo ubili," opisuje Anna. Iz avtomobila ni mogla bežati, saj so ji pobrali torbico z denarnico in dokumenti.

Na letališču je ostala le z enim ugrabiteljem, a bala se je kričati na pomoč. "Imeli so moje dokumente, vedeli so vse o meni, vedeli, kje živi moja mama." Grožnje ji je spremljevalec izrekal vse do cilja na Irskem, kjer so ju sprejeli še ostali člani združbe. Eden je komentiral: "Ta vsaj bolje izgleda." Takrat je bilo Anni jasno, da jo bodo najverjetneje prodali.

Odpeljali so jo v zanemrajeno stanovanje, ki je smrdel po alkoholu, cigaretih in znoju. Moški so bili za računalniki, na mizi je bilo nekaj mobilnih telefonov, ki so neprestano zvonili, iz ene v drugo sobo se je tu in tam sprehodila gola ženska.

Tudi Anni so strgali oblačila s telesa in takrat so se začele zlorabe, ki so trajale več mesecev. Fotografirali so jo golo, v spodnjem perilu, na oglase so dajali različna imena: Natalia, Lara, Rachel, Ruby.

tznaslovnica 22.11.2007 Nasilje nad zenskami, foto: Bostjan Tacol Žalostno Svet Partnerko silil v prostitucijo

Policija ni verjela

Prisilili so jo v spolne odnose z več kot tisoč moškimi. Mesece ni videla dnevne svetlobe, spati so jo pustili le, če ni bilo strank. Te pa so prihajale nenehno. Po 20 moških dnevno. Včasih ji po cele dneve niso dali hrane, včasih le kos kruha in ostanke na krožnikih.

Klienti so plačevali od 80 do 100 evrov za pol ure z njo, od 160 do 200 za eno uro. Nekateri so jo puščali, da je ležala v mlaki krvi, da ni mogla vstati. Spet drugi so želeli z njo govoriti, spraševali so jo, če je obiskala bližnje lokale.

Sama vendarle poudarja, da so moški zelo dobro vedeli, da jo ugrabitelji prodajajo zoper njeno voljo. "Vedeli so, da nas zadržujejo kot sužnje. Vedeli so, a storili niso nič. To ni bila njihova skrb."

Štiri mesece po ugrabitvi je v stanovanje vdrla policija; prijeli so vse ženske, medtem ko sta moški in ženska, vodji skupine, izginila. Anna je bila vesela, da je prišla policija. Mislila je, da je jasno, da ženske v stanovanju držijo zoper njihovo voljo.

Na sodišču so bile one obsojene zaradi vodenja bordela, dosodili so jim denarno kazen. To so ugrabitelji, ki so jih že čakali pred sodiščem, poravnali in jih odpeljali na novo lokacijo, kjer so se zlorabe nadaljevale. Pogosto so se selili, izpoveduje Anna.

Zloraba Izpoved Svet Spolna sužnja: Imela sem jogi v grmovju.

Pomagal ji je obsojeni diler

V tem času je njena družina izvedela, kaj se ji dogaja, a nihče ni mogel pomagati. Anna je bila prepričana, da se ji v življenju ne more zgoditi nič hujšega, ko je zaslišala ugrabitelje govoriti, da jih bodo preselili na Bližnji vzhod. Takrat se je zatrdno odločila, da pobegne.

Pomoč ji je ponudil eden izmed njenih strank, Andy, obsojeni preprodajalec mamil, ki nikoli ni imel z njo spolnih odnosov, z njo se je le pogovarjal. Ko ji je uspelo pobegniti, je poklicala mamo; oglasil se je njen partner in ji zagrozil, naj se jim nikoli več ne oglasi, saj so jim ugrabitelji grozili s smrtjo.

Anna ni imela kaj drugega, zbrala je pogum in se obrnila na policijo. Tokrat so jo poslušali. Preiskava je trajala dve leti. Anna zaradi strahu zase in za svojo mamo na sodišču ni želela pričati, izdatno pa je pomagala pri preiskavi.

Policiji je uspelo prijeti vse člane kriminalne združbe; sodišče jih je za trgovino z ljudmi, siljenje v prostitucijo in pranje denarja obsodilo na dve leti zapora.

Anna se danes preživlja kot turistična delavka, travme devetmesečnega zlorabljanja pa jo bodo spremljale vse življenje.

prostitucija Veriga prostitucije Svet Neverjetno, koliko denarja so zaslužili z ženskami

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Monnamossa
    Monnamossa 01:24 14.avgust 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > > Sexydrom.com