Slovenija
30035 ogledov

Prizor v okolici Velike Planine

Velika planina
Policija izvaja poostren nadzor.

Policisti kranjske uprave so že dopoldne pozvali ljudi, naj se držijo ukrepov, "da ne bo slabe volje". 

Zaradi lepega vremena je bil po podatkih prometnoinformacijskega centra in policije že dopoldne povečan promet proti planinskim izhodiščem, rekreacijskim površinam in turističnim krajem predvsem na Gorenjskem. 

Policija je opozorila, da dostop do Velike Planine ni več možen. Dodali so, da policisti izvajajo poostren nadzor, možne so zapore posameznih cest.

Med bolj obleganimi cilji so na policiji in prometnoinformacijskem centru izpostavili Planico, Pokljuko, Kranjsko Goro z okolico, dolino Drage, Krvavec, Ljubelj in Veliko Planino.

Prometnoinformacijski center poziva, da se na pot odpravite le s primerno zimsko opremo. Na policiji ob tem svetujejo upoštevanje pravil o parkiranju in pozivajo izletnike, da vozil ne puščajo na cesti. Povsod mora biti puščen prostor za široka intervencijska vozila. Pozivajo k upoštevanju prometnih pravil in ukrepov za zmanjševanje širjenja novega koronavirusa.

"Kdor ima upravičen razlog in je izjema po odloku, se tam lahko giblje, najpogosteje je to rekreacija. Kdor ga nima ali je iz druge regije, naj se že sam raje obrne, da ne bo potem slabe volje, če bodo uvedeni prekrškovni postopki," so opozorili na Policijski upravi Kranj.

Zima Naval Slovenija Policisti opozarjajo: "Obrnite se, da ne bo slabe volje"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • branko5 23:19 10.januar 2021.

    Pa ljudje kako ne vidite, da je imel Kacin prav saj on je ja stari maček. Do zdaj so se ljudje skrivali po zidancah. Ampak vsega si enkrat naveličan pa so se šli malo na sneg zbrihtat, nabrat kisik, nato ...prikaži več pa nazaj v zidanice. Vedel pa je tudi, da se bo to zgodilo in jih je lepo pričakal, pozabil pa je očistiti ceste in parkirne prostore. In ker so sedaj slabe volje jih bo v zidancah še več. No nekaj pa je v tem le dobrega. V zidancah bo zmanjkalo zaloge, vsaj nekateri bodo imeli nekaj od tega.

  • ode 12:32 10.januar 2021.

    Janez Janša, direktor RTC Krvavec, se v bolnišnici na Golniku zdravi zaradi okužbe s koronavirusom. https://siol.net/novice/slovenija/lastnik-smucisca-krvavec-v-bolnisnici-zaradi-covid-19-543119

  • tadejca1 21:02 09.januar 2021.

    Lepo, da se je odločila tako kot je sama želela. Naj bo tako, če mora biti.