Slovenija
434 ogledov

Pro plus bo jutri ugasnil še to, kar je ostalo

Izklop Pop TV Kanal A Žurnal24 main
Pro plus bo jutri ugasnil še to, kar je ostalo od oddajanja prek antene. Zaradi uvedenega nadzora spremenili "program"

Pro plus je 16. januarja ugasnil oddajanje Pop TV in Kanala A prek prizemnega signala, ki ga je mogoče spremljati s sobno ali strešno anteno. Od takrat so na teh dveh kanalih predvajali reklame za svoj program in telefonsko številko klicnega centra. Agencija za komunikacijska omrežja in storitve (Akos) je zaradi prijave uvedla nadzor. Vprašanje je namreč, ali je takšno oddajanje skladno s programom, za katerega so dobili dovoljenje. 

Tekstovno sporočilo na Kanalu A | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Trdili, da je vse po predpisih, a za vsak primer vseeno ukrepali

Čeprav so na Pro plusu zatrdili, da o nadzoru niso obveščeni in da je po njihovem prepričanju vse skladno s predpisi, so zelo hitro hitro spremenili "program" na teh dveh kanalih. Namesto posnetkov z reklamami za njihov program je zdaj vidno le tekstovno sporočilo.

Tekstovno sporočilo na Pop TV | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Na vprašanje, zakaj sprememba, so odgovorili le, da vse poteka skladno z načrti. 

"Agencija je zaključila postopek nadzora nad 105. členom Zakona o medijih. Na mestih oddajanja obeh programov je sedaj obvestilo, ki pa ni več programska vsebina oziroma televizijski program," pa so pojasnili na Akosu. Očitno "program", ki se je vrtel po prenehanju oddajanja programa Pop TV in Kanala A ni bil skladen z zakonom. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 11
  • smejka 12:15 16.februar 2017.

    Že sodelujem

  • Zdravko Lajh 17:47 15.februar 2017.

    Vse Slovence, ki mislijo s svojo glavo in se ne pustijo voditi trgovcem s pomočjo poneumljajočih medijev kot sta Akanal in POP TV, pozivam k bojkotu programov (beri reklamnih sporočil!), ki jih vsiljuje Pro plus. Organizirajmo se in pritisnimo na ...prikaži več ponudnike, da ne bodo zaračunavali teh dveh programov ali pa naj ponudijo pakete brez njih. Kdo pa bo plačeval 5 minut novic in 55 minut reklam v 1 uri (24 UR)???

  • VIKTTOR 17:17 15.februar 2017.

    kdo te je plačal? za tak komentar.odločil sem se, da, samo kar naročim to plačam! Tem pokvarjencem ne dam niti centa več.Če bi večina tako naredila, bi pokvarjenci takoj slekli hlače, ker pa smo ovce delajo kar hočejo. sf/sn